Gyerek

Rák csillagjegyű a gyermeked? Itt van az útmutató hozzá!

Június 22. és július 22. között születtek a Rák-jegyű gyerekek. Kedvesek, jó természetűek, ragaszkodók. Nem lesz velük komoly gondja a szüleiknek! De lássuk részletesen!
2021. Június 17.
Fotó: Getty

Kezdjük mindjárt a szimbolikával. Egyáltalán nem legenda, hogy a vizes jegyű gyerekek (Halak, Rák, Skorpió) imádják a vizet. Ez a Rák babáknál leghamarabb abban mutatkozik meg, hogy esténként alig várják a fürdetést, és képesek lennének akár órákig pancsolni.

Első számú tulajdonságuk nagyfokú érzékenységük. Nagyon tudnak figyelni másokra, viszont könnyen megbántódnak, és a bajukról nehezen beszélnek. Sok szeretet, türelem kell ahhoz, hogy ilyenkor megnyissuk őket.

Emiatt gyakran félénknek gondolják őket, megpróbálják bevonni az eseményekbe, pedig ők nagyon jól elvannak a háttérben is. Ahogyan a rák állatkák, úgy e csillagjegy szülöttei is visszahúzódók. A passzivitása azonban rejthet önbizalomhiányt is, ez elég gyakori náluk, ezért a megerősítés a jó taktika. Meg kell próbálni bátorítani őket a nehezebb helyzetekben is, mert ha egyedül érzik magukat, könnyen feladják.

Kissé hangulatemberek, nehéz követni a változásaikat. Hajlamosak egyik pillanatban nevetni, a másikban elkedvetlenedni és letargiába esni. Ám a szeretetért nagyon hálásak, ha érzi, hogy biztonságban vannak, nagyon kedvessé, bújóssá válnak. Mások hangulatait nagyon jól leveszik, érzékenyek például a rossz otthoni légkörre. Ha ez áll fenn, akkor inkább bezárkóznak a szobájukba egy csomó könyvvel.

A Ráknak nagy a képzelőereje, különösen szereti a misztikumot, a csodás jelenségeket tartalmazó meséket. Az ő világa az angyaloké és tündéreké. Emellett nagyon muzikális; nála nem foghatunk mellé egy kis énekléssel, mondókázással.

Szintén jó tulajdonságuk az ilyen kicsiknek, hogy szeretik a hasukat, szépen és eleget esznek, sőt, szívesen segítenek a konyhában. Ugyanakkor nem tartoznak a legdolgosabb jegyek közé, elég kényelmesek. Babakorban ez azon érhető tetten, hogy sokat alszanak, nappal is.

Vitathatatlan jó tulajdonságuk, hogy okosak, ügyesek, igen jó ötleteik vannak. Az iskola iránt kissé bizalmatlanok, az otthoni terepet jobban szeretik. De ha foglalkoznak velük, csodákra képesek.

Legendás ragaszkodásukat már említettük. Ez nem csak emberekre értendő. Ők azok, akik mindent összeszednek hazafelé menet, és kincsnek számító kavicsokkal, levelekkel, virágszirmokkal tesznek tele minden kis zugot. A gond az, hogy ezekből aztán nagy rendetlenség kerekedik, amiben a Rák jól érzi magát, de a környezete eléggé szenved tőle.

A ragaszkodás másként is kellemetlenné válhat: előfordul, hogy ráerőszakolják magukat másokra.

Amire nem árt figyelni: a kis Ráknak valószínűleg szüksége lesz rá, hogy irányzékot adjunk neki, hiszen elég határozatlan személyiség, ráadásul befolyásolható. A szülőnek igazán résen kell lenni, hogy kövesse, milyen külső hatásokkal találkozik gyermeke, és melyikre fogékony.

Dicsérettel nagyon jól lehet hatni rájuk, mert erősen vágynak az elismerésre. Ettől azonnal jobban teljesítenek, a kritika viszont nem használ náluk, az csak visszaveti őket.

Fantáziájuk élénk, de sokszor igazad mondanak, nem képzelgés, amiről mesélnek, úgyhogy érdemes hallgatni rájuk.

Kamaszkorban érzékenységük fokozódik, vigyázni kell, hogy a befelé fordulás ne csússzon át náluk depresszióba. Azon viszont ne csodálkozzunk, ha a szokottnál is hallgatagabb a gyerekünk – tartsuk tiszteletben a világát!

Ami a választható pályákat illeti: jól áll nekik minden, ami gazdasági vonal, de az ápolási munkák iránt is van érzékük. A Rák nőkből általában jó családanyák lesznek.