Gyerek

Pink iskolákból kitiltott könyveket fog szétosztani a koncertjein

Az énekesnő kétezer könyvet fog szétosztani a Miami környéki koncertjein a héten.
2023. November 14.
(Fotó: Lorne Thomson/Contributo/Getty Images)

Pink kétezer betiltott könyvet ajándékoz szét ezen a héten dél-floridai koncertjein, a PEN America irodalmi és szabad véleménynyilvánítási jogvédő csoporttal együttműködve – számolt be róla a CNN.

Az énekesnő turnéjának keddi és szerdai floridai állomásain oszt szét példányokat a PEN America betiltott könyvek indexén található könyvei közül.

„Könyvfaló vagyok, és két gyerek anyukája, akik szintén könyvfalók” – mondta el Pink Instagram oldalán egy vasárnapi élő közvetítésen„És nem tudom elképzelni, hogy a saját szüleim megmondják nekem, hogy a gyerekeim mit olvashatnak és mit nem, nem beszélve valaki más szüleiről, pláne azokról, akiknek gyerekei sincsenek, hogy ők mondják meg, mit olvashatnak a gyerekeim” – fogalmazott az énekesnő.

A koncertekre látogató rajongók Todd Parr „The Family Book”, Amanda Gorman „The Hill We Climb”, Toni Morrison „Beloved”, és a „Girls Who Code” sorozat egyik kötetét kapják meg.

Az énekesnő elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy csatlakozik a PEN America-hoz és a helyi könyvesboltokhoz, mert szerette volna felhívni a figyelmet a Floridában egyre növekvő könyvtilalmi hullámra. A PEN America adatai szerint a legtöbb könyvbetiltás Floridában volt, több mint 1400 könyvvel, és itt távolítottak el könyveket a legtöbb iskolai körzetben (harmincháromban) az elmúlt tanévben.

Pink az élő videóban azt is elmondta, hogy különösen rossz azt látni, ha a hatóságok rasszizmusról szóló könyveket, LMBTQ és színes bőrű szerzőket vesznek célba.