Gyerek

Ritka eset: ugyanaz a születésnapja a babának, mint édesapjánk és nagyapjának

Kicsi az esély arra, hogy három generáció tagjának is ugyanaz legyen a születésnapja.
2024. Április 24.
(Kép forrása: Getty Images)

Chester Bussey nemrégiben, április 14-én jött világra – éppen azon a napon, ami az édesapja, a harminchat éves Aaron születésnapja, sőt, nagyapja, az ötvennyolc éves Mark-é is. Az esélye annak, hogy mindannyian egyazon születésnapon osztozzanak, 1:133 000-hez, írja a Mirror.

Aaron és párja, Devon nem tudták előre, hogy fiút várnak, és azzal viccelődtek, hogy a baba április 14-én születik majd. „Nagyon izgatottak vagyunk, és még mindig nagyon megdöbbentek. Ez egy nagyon izgalmas születésnap volt és egy nagyon kedves meglepetés” – mondta a lapnak az apa, és hozzátette, hogy alig várja, hogy ők hárman fiával és édesapjával majd együtt ünnepelhessenek minden évben.

Aaron és Mark egyébként is együtt szoktak ünnepelni. Felidézték, hogy nagyon különleges születésnapjuk volt például 2006-ban, amikor Aaron tizennyolc éves, Mark pedig negyvenéves lett. A nagyapa elmondta, hogy nagyon megdöbbentő volt már az is, hogy fiával egy napon születtek, hiszen Aaron egy hónappal korábban jött világra a vártnál 1988-ban.

„Kedves meglepetés volt, és nagyon boldog voltam, amikor Chester megszületett a születésnapunkon” – mondta Mark. Felesége, Tracey, a baba nagymamája pedig hozzátette, hogy „ez a tökéletes születésnapi ajándék mindannyiuknak”.

Az édesapa még egy érdekességet megosztott a lappal: párjával már egy éve próbálkoztak, hogy babájuk legyen, amikor egy római nyaraláson ezt kívánták a Trevi-kútnál – és amikor hazaértek az útról, Devon már babát várt. „Már egyébként is egy nagyon különleges baba volt, de ettől csak még szebb az egész” – mondta Aaron.

Az 1970 és 2020 között születettek a KSH interaktív grafikonján meg tudják nézni, hányakkal osztoznak a születésnapjukon. Melyik eszerint a leggyakoribb születésnap és a legritkább? Erről itt írtunk korábban.