Gyerek

Tizenkét évesen egyszerre végzett a gimnáziumban és a főiskolán

Mike Wimmer mindössze tizenkét éves, de már két vállalkozást is alapított.
2021. Július 01.

Egyazon héten ballagott el a középiskolából és vette át főiskolai diplomáját a tizenkét éves Mike Wimmer. Az észak-karolinai kiskamasz elmondta, hogy a koronavírus-járvány alatt döntött úgy, hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsolja a tudományos munkáját. “Nem kellett ingáznom az iskolába, így sokkal több idő jutott arra, hogy további órákat vegyek fel.” – nyilatkozta a Today.com-nak.

Mike már tavaly decemberre teljesítette a középiskolai követelményeket, így a tavaszi félévben főleg a főiskolai tanulmányaira koncentrált. Az életkora viszont megnehezítette, hogy bizonyos órákat felvegyen, gyakran mondták a főiskolán a tanárok, hogy túl fiatal még egy-egy nehezebb tárgyhoz.

“Nem volt könnyű elérni, hogy bízzanak bennem, és olyan oktatókat találni, akik hajlandóak voltak segíteni, hogy előbbre jussak.”

Mintha az akadémiai terhelés nem lenne elég, Mike a szabadidejében megalapított két technológiai vállalatot. Az első cégét mondjuk már hétévesen elindította.

A fiú azokat is megnyugtatja, akik szerint ennyi idősen inkább még játszania kéne. “Tudod, ha körülnézel a szobámban, a fal mellett Hot Wheels autók vannak, a padlón teherautók és legó mindenhol.”

Mike arra ösztönzi a többi gyereket is, hogy kövessék álmaikat, még akkor is, ha adódnak akadályok.