Gyerek

Törjünk-zúzzunk a gyerekkel, legálisan!

Minden gyerekben él egy kis agresszor. Még a legszelídebb csemetékből is előtör olykor-olykor a törni-rombolni vágyó lélek. Nincs is ezzel semmi baj, mindenkinek kell egy kis feszültséglevezetés.

Legkisebb múltkor megtalálta Férj kalapácsát a háztartási helyiségben, és amikor megállt a nappali közepén a szerszámmal a kezében, pont úgy nézett ki, mint a Terminátor maga… Astalavista, bébi! Kicsit féltem, hogy minek fog nekimenni a kalapáccsal, ezért elkezdtem törni a fejem valami olyan ötleten, amiben kiélheti romboló énjét, de inkább játékos módon.

Valami kreatív ötletre gondoltam, amibe a nagyobbakat is be lehet vonni, tekintettel a napsütéses időre, lehetőség szerint legyen a szabadban játszható, készüljön el rövid idő alatt és legyen olcsó. Túl sokat kívánnék? Öt gyerek mellett ezek alapfeltételek.

Körülnéztem hát, hogy mi van itthon. Találtam sok lufit, kiszuperált, senkit nem érdeklő Kinder-figurákat, az autóktól a különféle állatokig mindenfélét. Kiindulásnak nem rossz, de mit kezdjek velük? Minden édesanya nagy barátja a Google keresője, ahova csak beütjük a megfelelő kifejezéseket, és máris feltárul a kincsesbánya, ráadásul még varázsigét sem kell tudni hozzá.

Így találtam rá arra a fantasztikus ötletre, amihez minden hozzávaló adott volt. A gyerekek részéről csak egy kis türelemre volt szükség, amíg elkészültem a játékokkal. Itt volt egy kis hiányérzetem, de ugyebár semmi nem tökéletes. Anya, mikor leszel készen? Bizsereg már a kalapácsunk! Jöjjön hát az ötlet maga!

A jégbe zárt kincsek

Jégbe zárt kincsek

Hozzávalók:

  • néhány nagyobb méretű lufi (a nagyobb szájúba könnyebben belemennek a tárgyak, elsőre nehéznek tűnik és tényleg az, de aztán belejön az ember a sokadiknál, mert ne higgyük, hogy egy elég lesz!
  • kisebb méretű műanyag játékok
  • víz
  • ételfesték (ha szeretnénk megszínezni a vizet)

Elkészítés

Törjünk-zúzzunk a gyerekkel, legálisan!

A műanyag játékokat óvatosan – hogy a lufik ki ne szakadjanak – belegyömöszöljük a léggömbökbe. Ha mindegyik tárgy a helyén csücsül már, töltsük meg a lufikat vízzel és csomózzuk vagy kössük be zsinórral a szájukat (ha színes jégtömbökre vágyunk, tehetünk néhány csepp ételfestéket is a vízbe).

Ezután nincs más dolgunk, mint a kész léggömböket betenni a mélyhűtőbe egy éjszakára.

Ha megfagytak, egy olló segítségével vágjuk le a lufikat a jéggömbökről, és máris kezdődhet az önfeledt törés-zúzás a kertben/erkélyen!

Szedjük le a lufit a jéggömbről!

Fontos! Mielőtt belekezdenének a gyerekek a kalapácsolásba, mindenképpen magyarázzuk el nekik a biztonságos használatot, és a szerteszét repülő szilánkok miatt adjunk rájuk védőszemüveget (ez lehet egy kiszuperált búvárszemüveg vagy napszemüveg is, a lényeg, hogy védjük a szemüket!).

Védőszemüveg feltétlenül kell

A szerző további írásai: a Kicsi a rakás blogban, a Család az ötödiken blogban és a Facebookon