Kamasz

Egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek két fővárosi iskola tanárai

Személyenként változó időtartamú, de összesen egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek két budapesti iskola tanárai a jövő héten.
2022. November 08.
osztályterem
Egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek két fővárosi iskola tanárai.

“A Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára, illetve a szintén a tankerületünkben lévő Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára bejelentjük, hogy november 14-18. között személyenként változó időtartamú, de összesen egyhetes munkabeszüntetésbe – polgári engedetlenkedés vagy sztrájk – kezdünk” – írja a 24.hu Berta Beáta, a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusa által küldött nyilatkozat alapján.

Berta Beáta jelezte azt is, hogy ezzel a lépéssel szeretnék kifejezni, hogy nem tartják elegendőnek és megfelelőnek a hetek óta tartó, országos megmozdulásokra az oktatásirányítás részéről válaszul érkezett reakciókat.

„Hiába jeleztük sokan, sokféleképpen a problémákat, semmiféle konkrét, elfogadható lépés nem látszik kirajzolódni, még ígéretek szintjén sem” – írják a nyilatkozatban, amely bővebben olvasható a 24.hu portálon.

Szükség lenne a pedagógusok szerint többek között a tanári autonómia visszaállítására, párbeszédre az oktatás problémáiról, érdekérvényesítő sztrájkjogra, és a diákok és a pedagógusok terheinek csökkentésére.

A nyitókép illusztráció. Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: 24.hu