Kamasz

Pedagógussztrájk: az utóbbi hetek legnagyobb megmozdulása kezdődik ma

A szakképzésben dolgozók is csatlakoznak kétórás figyelmeztető sztrájkukkal.
2023. Január 31.
osztályterem
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy arról a hvg.hu beszámolt, kétórás figyelmeztető sztrájkkal csatlakoznak a szakképzős tanárok is a pedagógusok szakszervezetei által a mai napra szervezett országos sztrájkhoz. Az utóbbi hetek legnagyobb megmozdulása kezdődik.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közlése szerint jogerős végzés alapján tarthatnak kedden figyelmeztető sztrájkot a szakképzésben, miután a bíróság jóváhagyta a szakszervezet szakképzési sztrájkbizottságának a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatát, és a Gazdasági Minisztérium – amely a kormányt képviselte a sztrájktárgyaláson – nem fellebbezte meg azt.

A Szolidaritás Napja és országos ülősztrájkhoz a szakképző intézmények tanárai 8-10-ig tartó figyelmeztető sztrájkjukkal csatlakoznak.

Az újabb akciókkal szeretnék elérni azt, hogy vonja vissza a kormány azt a rendeletet, ami változtatott a tanárok kirúgásának szabályain.

A mai megmozdulással a január 23-án kezdődött hét napon át tartó országos sztrájknapok zárulnak. Január 31. a tavalyi figyelmeztető sztrájk évfordulójára.