Kamasz

Könnyedén elkészíthető, vagány halloween-sminkek

Nem kell sminkmesternek lenni ahhoz, hogy menő halloween-sminketek legyen! Jöjjön egy kis inspiráció!
2023. Október 29.
halloween smink kamasz lányok buliznak
Fotó: Getty Images

Akár a kamasz lányodnak adnál ötleteket, akár magadnak keresel valami egyszerűt de látványosat halloween-bulira, szuper ötleteink vannak! Persze csodás videókat látni a közösségi felületeken, amelyekbentehetséges sminkesek igazi csodákat festenek magukra vagy a modelljeikre – de mi most olyan könnyen megvalósítható makeupokat mutatunk, amelyek egy kis kézügyességgel és sminktudással is megvalósíthatók (a tökfaragás előtt vagy után). Nagy részükhöz ráadásul extra sminktermék sem kell, elég lehet az, ami egy sminkelni szerető nő vagy kamasz neszesszerében megtalálható. (Esetleg egy jó halloween manikűr készülhet még hozzá.) Az extrábbakhoz jó lehet az arcfesték – akár gyerekeknek való, akár sminkes szaküzletben beszerezhető.

Legyél felkészült

Mielőtt belevágsz, néhány dolgot azért gondolj át és tarts észben.

  • Ne közvetlenül a buli előtt készüljön el először az új smink. Egyszer azért próbáljátok el, tényleg működik-e, tetszik e a végeredmény.
  • Ha nem érzitek magatokon komfortosnak, inkább töröljétek le és készüljön más, mert a feszengés a legjobb bulit is tönkreteszi.
  • Jól hidratált bőrre készüljön a smink, de a felesleges krémet rétegeire szedett papír zsebkendővel itassátok fel, úgy tartósabb lesz.
  • Mind a hagyományos sminktermékekkel mind az arcfestékkel, testfestékkel készült makeup tartósságának jót tesz a sminkfixáló spray.
  • És ne feledkezzetek majd meg az alapos lemosásról olajos és utána habzó, vizes lemosással. Ez nagyon fontos, akkor is, ha sokáig tart a buli.

1. Csak a fekete

Fekete rúzs vagy testfesték és fekete szemhéjtus kell hozzá: az ajkat precízen kontúrozva fessétek, a szemre mehet a tusvonal denevérszárny-szerűre alakított véggel.

halloween smink make.up_kit

Fotó: make.up_kit/Instagram

3. Mérges pók

Ha csak a fekete-zöld pókhálót készítitek el, már azzal is nagyon látványos lesz ez a szemsmink. Ha még egy kis színben harmonizáló csillám vagy glitter is kerül a szemhéjra, úgy egészen biztosan a csodájára járnak majd.

halloween smink deerestdiary.makeup

Fotó: deerestdiary.makeup/Instagram

4. Sebhelyes arcú

A sebeket piros festékkel bekent fogpiszkálóval húzta meg majd elsatírozta a sminkes, az öltéseket vékony tussal rajzolta meg, és fehér ceruzával adott nekik 3D-hatást. Az ajakfestés opcionális, anélkül is nagyon ütős a smink!

halloween smink alemakeover

Fotó: alemakeover/Instagram

6. Ne sírj!

Az elmosott, lecsorgott fekete “könny” szuper halloween-smink. Vízfestékkel vagy higított arcfestékkel, esetleg felvizezett tusfestékkel készítheted el, nem kell hozzá zokogni (és attól nem is lesz ilyen menő az összkép…).

hallowensmink makeupbysommrmay

Fotó: makeupbysommrmay/Instagram

5. Neon csontváz

Nagyon látványos, épp ezért bonyolultnak tűnik, valójában azonban az arcon lévő vonal zöld, sárga, zöld és fehér festékkel elkészíthető (ebben a sorrendben vigyétek fel a színeket). A látványos szemsmink jól illik hozzá, de nem elengedhetetlen, ahogy a nyakrészt sem muszáj megfesteni, anélkül is menő lesz az összhatás.

halloween smink lais.hensel

Fotó: lais.hensel/Instagram

6. Még egy kis pók

Nem csak zöldben, feketében is nagyon jól mutat a szem köré festett pókháló. az gyenesek meghúzhatók fogpiszkálóval, de biztos kezűek simán a tussal is festhetik. Pici glitter mehet a belső szemsarokba.

halloween smink make.up_kit

Fotó: make.up_kit/Instagram

7. Stranger Things rajongóknak

Akár vízfestékkel is elkészíthetők a kis lámpák, amelyet a Stranger Things sorozat rajongói azonnal fel fognak ismerni. A lámpadrót készülhet filces tussal vagy szintén vízfestékkel és vékony ecsettel. A vércsík az orr alól ne maradjon le!

halloween smink karpekayla

Fotó: karpekayla/Instagram

8. Spiráltrükk

Ez a szimpla, mégis rendkívül mutatós smink a szempillaspirál keféjével készölt: a kefe végével pötyögtetve és ujjal kicsit elmaszatolva alakította ki a formát a sminkes. A száj kontúrja fekete szemceruza, ami a fényes piros rúzzsal van összesatírozva.

SZÖVEG

halloween smink alemakeover

Fotó: alemakeover/Instagram

9. Ördögien jó

Ez a cuki ördögszarvas-strasszos smink tényleg nagyon könnyen elkészíthető: a szarv vonalát a sminkes a szempillagöndörítő ívével adja meg, de simán kézzel is fel lehet festeni. A strasszok szempillaragasztóval maradnak szépen a bőrön. A linken tutorialvideó látható.

halloween smink cyntiamua

Fotó: cyntiamua/Instagram

10. Micsoda koponya!

Az a mexikói Dia de los Muertos-inspirálta smink csodásan van kontúrozva, satírozva és árnyalva, de egyszerűbb verzióban is csodásan mutathat! Fekete és kék festék kell hozzá, esetleg egy kis folyékony arany, hogy extrább legyen.

halloween smink _alejandraparra_

Fotó: _alejandraparra_/Instagram