Kamasz

Aktív családi kikapcsolódás: szuper trambulinparkok itthon – programajánló

Ha aktív családi kikapcsolódásra vágytok, mi azt ajánljuk, hogy ugorjatok be egy trambulinparkba!
2022. Szeptember 02.
trambulin ugralas gyerek

Egy trambulinpark remek hétvégi kikapcsolódás lehet a családnak, akár fiatalabbak, akár már kamaszok a csemeték. (Természetesen a megfelelő biztonsági szabályok és ajánlások betartása mellett, hogy ne történjen semmiféle baleset.)

Mutatunk néhány itthoni parkot, amiket kipróbálhattok, ha ugrálni volna kedvetek!

Amire érdemes figyelni

Mielőtt elindultok, készüljetek olyan ruházattal, ami kényelmes, sportos, és nincsenek rajta kiálló részek, szegecsek, cipzárak, stb., amik bele tudnának akadni a trambulinba, és az ékszereket, egyéb balesetveszélyes kiegészítőket is le kell venni. A trambulinozáshoz szükség van speciális csúszásgátló zoknira, amit első alkalommal a parkban tudtok megvenni – majd a későbbi ugrálásokhoz már magatokkal tudjátok vinni.

Ahol lehet, érdemes előre foglalni pályát, mert egyszerre csak korlátozott számban lehet ugrálni, a balesetek megelőzése miatt. Sok parkban van olyan idősáv is, amit csak a gyerekeknek tartanak fent. Ha fiatalabb gyerekekkel mennétek, figyeljetek arra is, hogy az adott parkot hány éves kortól lehet látogatni. Bizonyos életkorig általában csak szülői felügyelettel lehet használni a pályákat, az eszközöket illetve szülői nyilatkozatot is ki kell tölteni.

Trambulinparkok Budapesten és más nagyvárosokban

Superfly Air Sports – Budapest

Az óriástrambulinok mellett többek között trambulinfallal ellátott, ninja, egyensúlyozó, vagy éppen sorozatugráló pályát is találni ebben a parkban. A gyerekeknek készülnek külön idősávokkal is, és családi belépőt is tudtok váltani.

Trambulinpark a Budapest Gardenben – Budapest

Szabadtéri trambulinparkban tombolhattok a Budapest Gardenben, ahol olyan játékokat is lehet játszani a trambulinokon, mint a kidobós, az egyensúlyt próbára tevő páros küzdelem, a battle beam, vagy az interaktív fal, ahol a reflexeket teszik próbára.

Cyberjump – Budapest és Cyberjump – Győr

A Cyberjump budapesti trambulinparkja európa legnagyobbjai között van 3000 négyzetméteres területével, és Győrben is található egy 1200 négyzetméter területű parkjuk. A budapesti és a győri parkban is található többek között kidobós pálya, a röplabdapályára emlékeztető bossaball pálya, zsákoló pálya, nyílt trambulin, ninja warrior, battle beam, szivacsmedence, és az egyensúlyt próbára tevő pályák is.

Crazy Jump – Szeged

Egy ideje már Szegeden is várja trambulinpark az aktív kikapcsolódásra vágyókat, olyan játékokkal, mint a kidobós, a bossaball vagy a zsákoló pálya, a mászófal, a ninja warrior, az interaktív fal, és még számos, az egyensúlyt és a koordinációt próbára tevő akadály.

Fotó: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu