Kamasz

Izgalmas VR-kalandok, hogy meghozd a kamaszod kedvét a kiránduláshoz

Városnézés, kincskeresés vagy csak egy kis játszás – a virtuális valóság nem csak a négy fal között varázsolhat el, és szuper családi program lehet!
2023. Május 20.
fiatal nő VR szemüvegben
Fotó: Getty Images

Te alig várod, hogy a hét végén végre kijuss a lakásból, lehetőleg a szabadba, de legalább valami új és ismeretlen helyre. A gyerekek meg az egész hetes iskolába járás után legszívesebben csak otthon punnyadnának – ismerős? És persze leginkább a telefonjukkal, tablettel, számítógéppel, sorozatokkal szeretnének lazítani… Egy egészen jó kompromisszumot ajánlunk, pontosabban rögtön 3-at: olyan kalandokat, amelyek új élményeket kínálnak akár a szabadban, de a kamaszok tech-rajongásának is eleget tesznek!

Szuperizgi törióra

Virtuális valóságon keresztül kel életre a történelem a Budai Várban: csak fel kell tenni a VR-szemüveget, és 7 történelmi korban elevenedik meg a várbéli környezet. A nagyjából másfél órás séta során a 13. századtól az 1956-os forradalomig kukkanthattok bele a korabeli eseményekbe, a jelenetek között narráció segíti a jobb megértést. 12 éves kortól ajánlják.

Infó: vrtoursofficial.com

Cool kincskeresés

Ha kirándulni vágysz, de a gyerekeket nem igazán nyűgözi le a természetben való barangolás lehetősége, mutass nekik valami nagyon menőt! Izgalmas kalandok, fejtörők AR (augmented reality, kiterjesztett valóság)-technológia segítségével: csak a telefonotok kell hozzá! Magyarország több különleges helyszínén, fantasztikus kirándulóhelyeken vezet végig a World of Adventures, amely a szabadulószobák és a geocaching azaz a térképes kincskeresés izgalmát kombinálja. Egyénileg és csapatban is játszható, rendkívül érdekes, ahogy a természeti környezet és a telefonon keresztül a virtuális valóság keveredik, egy mindenki számára élvezhető játékos túrát létrehozva. Mehettek kalandozni, Budapesten, a Pilisben, a Börzsönyben, az Alföldön, a Mátrában, a Balatonnál, és bringás kalandok is elérhetőek.

Infó: wofa.games

Sikerül kiszabadulni?

Esős időre is ajánlunk programot: az utóbbi évek abszolút sikerkalandja, a szabadulószoba már VR-verzióban is elérhető. Valósághű 3D-s környezet, amelyben szabadon lehet mozogni, rejtvényeket megoldani, együttműködni, együtt gondolkodni és egymást segíteni, hogy végül kijussatok a „szobából” – igazi csapatépítő szórakozás. És melyik családnak ne jönne jól egy ilyen, ahol tinédzserkorú gyerek van?!? A VR Evolutionnél 11-féle játékkal játszhattok, 9-10 éves kortól ajánlják őket, 2-6 fő részére. Alice Csodaországa, dzsungelkaland, bátrabbaknak a Félelem háza és még sok más attól függően, mi érdekli a srácokat.

Infó: vrevo.hu