Kisgyerek

A rendőrség üzent azoknak, akik gyereket vagy állatot zárnak a kocsiba

Szerdán két kutyát kellett kimenteniük a budapesti rendőröknek egy forró autóból. A rendőrök határozottan léptek fel és azt ígérik ez vár mindenkire, aki kánikulában az autóba zár gyereket vagy kutyát.
2024. Július 11.

Bejelentés érkezett a XIII. kerületi rendőrségre, hogy két kutya van bezárva egy parkoló autóba, és láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi rendőrök percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. Míg a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentők két vízzel teli műanyag lavórt hoztak a kutyusoknak, hogy ihassanak és hűteni is kezdték őket.

kutya az autóban

Kép: Getty Images

Mire a kutyák jobban lettek, az állatok gazdái is előkerült, akit a járőrök előállítottak állatkínzás vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A rendőrség bejegyzése szerint máskor sem fognak késlekedni, ha kocsiba bezárt gyereket vagy kutyát találtak.

“Szóval, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot” – figyelmeztet a rendőrség.