Kisgyerek

Babakocsival vagy anélkül?!

A már járni tudó gyerek egész nap talpon van, és szakadatlanul gyalogol. Kitartásában azonban még nem bízhatunk, ezért hosszabb sétára nem ajánlatos babakocsi nélkül elindulni.
2008. Január 27.

Probléma lehet azonban, ha nem akar beülni a babakocsiba, illetve nem marad nyugton benne, és menet közben ki akar szállni. Ha csak sétálni megyünk, nyugodtan babakocsizhatunk: a kisgyerek kedve szerint kiszállhat és gyalogolhat, illetve ismét beülhet.

Sétára nem ajánlatos babakocsi nélkül elindulni!

Ebben a korban szívesen tologatják a kocsijukat, beültetik a macit, ki-be másznak. Hazafelé menet ültessük be és adjunk valamilyen érdekes játékot a kezébe, amit csak ilyenkor kap meg, szaladjunk, vonatozzunk vele egyet, hogy élvezze a kocsizást. Azok az anyukák, akik tömegközlekedési eszközzel járnak, szívesen elhagyják a babakocsit. Szánjunk időt bőségesen a megállóba vezető sétára. Mondókákkal játékosan megfuttathatjuk, egyik lámpaoszloptól a másikig csalogathatjuk. Ha sokat kell gyalogolni, jobban járunk egy könnyen és gyorsan összecsukható kicsi babakocsival, ezzel már nem olyan nehézkes a felszállás.

Az egy éven felüli gyermeket hordozókendővel vagy háti hordozóval is szállíthatjuk, feltéve persze, ha hosszabb távon is elbírjuk. Alternatívaként kínálkozik még a kicsik körében közkedvelt, pedál nélküli műanyag motor. Dugjunk a zsebünkbe egy másfél méteres gumiszalagot, így ütemesen továbbhúzhatjuk őkelmét, ha elunta a motorozást. A kismotort könnyedén a hónunk alá csaphatjuk, ha a gyerek inkább sétálva folytatja az utat. A legrosszabb megoldás, ha kézben visszük a kisgyereket: a cipekedés megterheli a gerincoszlopot és a hát izmait, ruhánk piszkos lesz a kiscipőktől. Ráadásul rossz szokást vezetünk be: a kicsi egyre gyakrabban kéredzkedik majd fel.

Forrás: Kismama magazin