Kisgyerek

Egyévesek lettek a szétválasztott sziámi ikrek

Nagy utat tettek meg egy év alatt.
2024. Március 20.
egyéves születésnap
Kép: Getty Images

Ella és Eliza Fuller sziámi ikrekként jöttek világra egy évvel ezelőtt.  A terhesség 12. hetében tudták meg szüleik, hogy sziámi ikreket várnak. Természetesen nagy volt az aggodalmuk. Az Instagramon közzétett megható posztban az édesanya “csodababáknak” nevezte lányait, és visszagondolt arra a napra, amikor férjével, Jesse-vel megismerték “ölelkező ikreiket”. Ella és Eliza a hasuknál összenőve születtek meg egy texasi gyermekkórházban 2023. március 1-jén.

Négy hónapos korukban Ella és Eliza egy kockázatos, hatórás szétválasztó műtéten esett át, amelyet Dr. Alice King, a texasi gyermekkórház gyermeksebésze vezetett. Kinget egy 17 fős sebészcsapat segítette. (A műtétről ebben a cikkünkben írtunk korábban.) A műtét sikeres volt és az ikrek egészségesek.

„Bárhová mennek, mindenhol együtt vannak” – mondta Ella és Eliza anyukája, Sandy a TODAY-nak. “Minden reggel, amikor felébrednek, az első dolog, amit csinálnak, hogy felállnak, beszélgetnek egymással és vihognak.” “Néha, amikor mi még az ágyban vagyunk, halljuk őket, ahogy beszélgetnek” – tette hozzá az apa, Jesse Fuller.

Jesse szerint Ella “állandóan figyelmet akar”, míg Eliza “nyugodtabb” és “csendesebb”.

A lányok 8 hónaposan kezdtek el kúszni, azaz teljesen szokásos időben, ahogy más kisbabák. Ez azért elképesztő, mert közel négy hónapig nem tudták használni a törzsizmaikat.

„Imádnak esténként elalvás előtt egymással beszélgetni” – mesélte az anya. “Imádom ahogy kacagnak.”