Kisgyerek

Eltiltották a nagymamát a 9 hónapos unokájától, mert fülbevalót lövetett a fülébe

Az apuka nagyon méregbe gurult, amikor megtudta, hogy a nagyszülők fülbevalót lövettek a 9 hónapos kislánya fülébe. Úgy döntött, hogy soha többé nem láthatják az unokájukat!
2021. Május 16.
Rossz vége lett a meglepetésnek, amit a nagymama fejéből pattant ki (Fotó: Getty Images)

A 9 hónapos Thaliat a szülei a nagyszülőkre bízták, amíg dolgoztak, ám amikor véget ért a munkaidő, kész tények elé lettek állítva: a megkérdezésük nélkül lövettek fülbevalót a kislány fülébe. Az apuka nagyon mérges lett a saját szüleire, amiért a hátuk mögött szervezkedtek. Nem azért kapta fel a vizet, mert ők nem lehettek jelen a füllyukasztásnál, hanem azért, mert a kislány anyukájával együtt nagyon is ellenzik a fülbelövést

“Soha nem tetszett a gondolat, hogy a szülők úgy tetetnek fülbevalót a gyerekük fülébe, hogy az még képtelen eldönteni, hogy szeretné-e vagy sem. A barátnőmet is elvitték a szülei fülbelövésre, amikor még kicsi volt, ő pedig soha nem tudott megbarátkozni a fülbevalókkal: ma sem hord ilyen ékszert” – magyarázta Thalia apukája. “Teljes egyetértésben döntöttünk úgy, hogy a kislányunknak csak akkor lesz fülbevalója, ha ő akarja azt. Mi nem döntjük ezt el helyette.”

A nagyszülők viszont alig várták, hogy a kislány fülében fülbevaló díszelegjen, ezért kihasználták az első adandó alkalmat, és amikor rájuk bízták a kislányt, elvitték a nagymama egyik ismerőséhez, aki fülbelövéssel foglalkozik. A magánakciójuknak meg is lett a következménye: “Nem tartották tiszteletben a mi elképzeléseinket, ezért úgy döntöttünk, hogy nem láthatják többé Thaliat és mi sem állunk szóba velük” – folytatta a csalódott apuka. A környezetükben azonban sokan túlzásnak érezték a reakciójukat: “Azt mondták, hogy egy ilyen apróság miatt nem foszthatjuk meg őket az unokájuktól, és a lányunkat sem lenne szabad azzal büntetni, hogy nem láthatja a nagyszüleit.” 

Ennek hatására valamelyest megenyhültek: úgy határoztak, hogy a nagyszülők mégis láthatják a kislányt, de sosem maradhatnak vele felügyelet nélkül. Vannak, akik ezt is túlzásnak érzik és a szülőket túl szigorúnak tartják. Az anyai nagyszülők is a védelmükbe vették a vétkeseket: “Azt gondoljuk, hogy a történtek ellenére joguk van látni a kisunokájukat, és az lenne a helyes, ha ugyanúgy vigyázhatnának rá, mint eddig.” Ez azonban nem lágyította meg a szülők szívét, a fülbevaló miatt nem hagyják többé felügyelet nélkül Thaliat sem a nagymamával, sem a nagypapával.

Via