Kisgyerek

Ez a tipp is segítheti a kisgyereket elhagyni a cumit

Szuper trükköt mutatott egy édesanya TikTok-on.
2024. Március 21.
(Kép forrása: Getty Images)

A cumi elhagyása, a cumiról való leszokás nem megy mindig egyszerűen a gyerekeknek. Van több hasznos és jó módszer, amik ebben segíthetnek. Ilyen lehet például a fogtündérhez hasonló cumitündér – erről korábban itt írtunk –, vagy akár a cumifa is, amit nemrégiben megosztott videójában egy édesanya is megmutatott.

A felvétel elején azt látjuk, hogy az édesanya kislánya a cumiját egy vázába dobja, majd alaposan meglocsolja, hogy cumifa növekedjen majd belőle. A videó ezután másnap reggelre vált, ahol a cumi helyett már a cumifa hajtása – feltehetőleg újhagyma – van a vázában, ami miatt a kisgyermek láthatóan nagyon meglepett és izgatott lesz. A legvégén pedig már a megnőtt „cumifát” láthatjuk: szépen feldíszített gallyakat, amiken egy kevés édesség van, és a vázára kötve egy csomg színes filctollat, ami az ajándék, amit a cumifa hozott a kis elültetőjének.

A videóhoz érkezett hozzászólások alapján sokak tetszését elnyerte ez az ötlet, és megosztottak hasonló módszereket, mint az ajándékot hozó cumitündér, vagy éppen olyan cumifa, ami az adott településen van. „A szomszéd városban a parkban van koknrétan egy cumifa,A gyerekek felakasztják a cumikat,és bármikor meg tudják látogatni” – írta az egyik kommentelő.

Ha kipróbálnád az otthon „növesztett” cumifa módszerét, a videó nagyon jól bemutatja, ha pedig a cumitündért hívnád segítségül, ahhoz ebben a cikkünkben találsz egy remek tippet.