Kisgyerek

Ez a trükk is segítheti a totyogóst a cumiról való leszokásban

Egy édesanya egy régebbi trükköt mutat be TikTokon, de kislánya reakciója annyira elragadó, hogy videójuk nagyon népszerű lett.
2023. Március 17.
cumi
(Kép forrása: Getty Images)

Nem minden kisgyereknek megy egyszerűen a cumiról való leszokás. A folyamatban fontos a fokozatosság elve, hogy először csak rövid ideig vegyük el a kicsitől a cumit, majd egyre növelhetjük az időtávokat. Amikor pedig már a cumitól való elbúcsúzás jön, segítségül lehet hívni a cumitündért is.

A cumitündér a fogtündérhez hasonlít, a trükk lényege tehát az, hogy a párna alá rejtve, vagy egy dobozba csomagolva a tündér elviszi a cumit, és egy kis ajándékot hagy a helyén. Egy édesanya, @erindomin videójában azt mutatta be, hogy kislányával ők elültették a cumikat a kertben, és meg is locsolták utána a földet – és cserébe kislánya várta a cumitündér ajándékát.

Az édesanya a megszokottabb apró ajándék, játék helyett sütivel és fánkkal készült, amik másnapra csodás módon „kinőttek” a földből, ugyanott, ahol elültették a cumikat. Amitől a videójuk annyira népszerű lett, az a kislány nagyon kedves és őszinte reakciója!

A videó mellé @erindomin azt írta, hogy: „Ma jött a cumitündér… a lányom reakciója a legkedvesebb”. Az édesanya a felvétel elején segít a kislánynak megöntözni a kertet ott, ahol elültették a cumikat, és közben azt mondja: „Növekedj, növekedj, növekedj!”, majd hozzáteszi, hogy most pedig várniuk kell.

A következő nap a kislány izgatottan szalad a kertbe, és amikor meglátja, hogy a tündér mit hagyott neki ajándékba, vidáman sikítani kezd. Amikor látja a sütiket, csodálkozva azt mondja: „Ez annyira különleges!”, a végén pedig köszönetet mond: „Köszönöm, tündér!”. A kislányon látszik, hogy teljesen hisz a varázslatban, így valószínűleg abban is, hogy a cumik tényleg eltűntek.

A videót nagyon sokan kommentelték, többen gratuláltak az ötlethez, és jelezték, hogy maguk is ki fogják próbálni. „Annyira különleges, ahogy a gyerekek hisznek a varázslatos dolgokban” – írta valaki, míg egy másik hozzászóló azt írta: „Zseniális. Biztosan ezt fogom csinálni, ha eljön az ideje annak, hogy a kisgyerekem feladja a cumiját”. Egy kedves kommentelő pedig hozzátette: „Mennyire édes emlék lesz a lányodnak. Erről szól a gyerekkor!”.

Ha te is éppen arra készülsz, hogy lassan leszoktasd a gyermekedet a cumizásról, fontos tehát türelmesnek lenni, és a fokozatosság elvét követni. Segítségül hívhatod te is a cumitündért, de más trükkök is léteznek, amikkel egyszerűbb lehet a leszoktatás – ehhez adunk tippeket ebben a cikkünkben.