Kisgyerek

Így veheted rá a gyereket, hogy megegye a zöldségeket!

Mindannyian tudjuk, milyen fontos az egészséges táplálkozás, különösen a kisgyerekek számára - azonban a főtt tésztát és az édességeket szívesebben eszi sok gyerek, mint a zöldséget és gyümölcsöt. Mit lehet ilyenkor tenni?
2018. December 15.
Rá sem néz a gyerek a zöldségekre?

Lehet persze könyörögni, fenyegetni, zsarolni… de ezek a módszerek egyrészt igen fárasztók, másrészt maximum ideig-óráig eredményesek. Következzen néhány kipróbált módszer, amelyek segítségével több egészséges finomságot tudunk a gyerekbe diktálni!

Trükkök, hogy több zöldséghez jusson a gyerek

Keverd a zöldségeket a kedvenceikkel!

Meglepően sok ételbe lehet “belecsempészni” a zöldségeket, akár úgy is, hogy a legfinnyásabb gyerek sem veszi észre, hogy a husi és tészta mellett sárgarépát, cukkinit vagy parajt is eszik. A húsgombócba, fasírtba tehetsz gombát, a paradicsomos szószba répát, a krumplipüréhez pedig zellert!

Zöldséges desszertek? Miért ne!

A gyerekek többsége elég édesszájú, és ritkán mondanak nemet a süteményekre. Ezt akár pozitívumként is felfoghatjuk, hiszen meglepően sok zöldséget lehet a süteményekbe tenni. Lehet, hogy a cukkinis, répás, céklás vagy sütőtökös süti elsőre furcsának tűnik, de mindenképpen érdemes kipróbálni ezeket!

Elő a turmixgépet!

A turmixok és smoothie-k nagyon népszerűek a gyerekek körében. Egyáltalán nem nehéz ezeket egy kicsit táplálóbbá tenni, például úgy, hogy az édes gyümölcsök mellé semlegesebb vagy enyhébb ízű zöldséget (uborkát, salátát, parajt) teszünk. A zöldes színárnyalat ellen áfonyát vagy málnát is keverjünk a smoothie-ba – de lehet, hogy éppen az “ogrés” változat lesz a nyerő a kicsinél!

Vonjuk be a gyerekeket a főzésbe!

Minél többet tud egy gyerek arról, hogyan is készülnek az ételek, annál nyitottabb lesz arra, hogy meg is kóstolja ezeket! Vásároljatok együtt, menjetek piacra, tisztítsátok meg közösen a zöldségeket, a nagyobbak pedig már a szeletelésben, sőt a receptek kiválasztásában is segíthetnek!

(via)

Ez is érdekelhet: