Kisgyerek

Kalapácsot a gyereknek!

Kalapálni nem csak a fiúk szeretnek! Jólesik az erőkifejtés, a hangos kopácsolás, és így a felgyülemlett feszültséget is kiadhatják magukból a gyerekek.
2008. Január 26.

Ez a játék az élénk, mozgékony gyereket is leköti, büntetlenül kiengedheti magából a felgyülemlett energiát. Barkácsüzletben vásároljunk ehhez kisméretű kalapácsot.

Szerezzünk be nagyméretű, nagyfejű szöget és hulladék puhafadarabokat, esetleg vastag parafatáblát. Szükség lesz még munkapadként egy régi sámlira. Mutassuk meg, hogyan lehet beverni a szögeket, de ne magyarázzunk túl sokat, hagyjuk, hadd gyűjtsön önállóan tapasztalatokat. Vigyázzunk, a szög mindig rövidebb legyen, mint a fa vastagsága.

Szórjunk egy marék diót vagy mandulát vastag újságpapírrétegre a földön, feltörheti, majd megeszegetheti a kis ezermester.

Üres alufólia-hengerbe verjen bele sok kisebb szöget (az átmérőnél rövidebbet!), majd egyik végét dugaszoljuk be, szórjunk a hengerbe fél marék rizst, és a másik végét is zárjuk le. Ha fel-le mozgatja a hengert, a szögeken megakadva az eső suhogásához hasonló hangot adva “csepegnek le” a rizsszemek.

Játéküzletekben többféle kalapálós játék is kapható, ezekben színes, középen lyukas síkidomokat kell odaszögelni a parafatáblához.

Forrás: Kismama magazin