Kisgyerek

Mandulás-sajtos brokkolikrémleves

Családi kedvenc lehet ez a könnyen elkészíthető krémleves. Hétvégére ideális választás.
2012. Augusztus 30.

Hozzávalók:

½ kiló brokkoli

két gerezd fokhagyma

két zöldségleveskocka

10 deka mandula

20 deka sajt

fél szerecsendió

só, frissen őrölt bors

Tálaláshoz: igény szerint extra sajt, joghurt, illetve pirítós

Dekorációnak: tökmagolaj és mandulapelyhek

A brokkolit rózsáira vágom, megmosom, és a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt megpárolom. Közben vízforralóban fél liter vizet forralok, majd feloldok benne két leveskockát, és félreteszem. A sajtot lereszelem, a mandulát pedig robotgépben megdarálom.

Amikor kész a brokkoli, elzárom a tüzet az edény alatt. A brokkolirózsákat beleborítom a szép zöldre színeződött, félliternyi párolólébe, felöntöm a másik fél liter koncentrált alaplével, és botmixerrel összepürésítem. A reszelt sajtot hozzáadom, és teljes olvadásig kevergetem benne, amíg a leves homogén krémes állagú nem lesz. Ekkor jöhet a mandula, végül a fűszerezés a sóval, a frissen őrölt borssal és a frissen reszelt szerecsendióval.

Tálaláskor a levest meghintem szeletelt mandulával, és pár csepp tökmagolajat locsolok rá. Pirítóssal vagy grissinivel kínálom (nálunk a teljes kiőrlésű szezámos a sláger), az asztalra még teszek extra reszelt sajtot és joghurtot annak, aki kér.

A baba ételéhez: A brokkoliból egy rózsát pár perc alatt megpárolok gőz fölött. A párolóléből két evőkanállal teszek a zöldséghez, majd pürésítem, végül pici sajtot és zabpelyhet keverek hozzá. 9-10 hónapos kortól adható.További recepteket itt találsz.

Mandulás-sajtos brokkolikrémleves

További receptek brokkolival:

  • Brokkolis gombóckák tejfölös retekkel
  • 2 zöldséges finomság a legkisebbeknek
  • 2 fogás, ha dundi a baba
  • Zöldséges receptek