Kisgyerek

Most még jobban figyelj a mosásra

Jelenleg a világ minden táján fokozott figyelem irányul a megfelelő személyes higiénia fontosságára, az alapvető szabályok betartására.
2020. Március 31.
Most még jobban figyelj a mosásra (fotó: Getty Images)

Ebben az időszakban célszerű átgondolnunk és újraterveznünk a ruhákkal és otthoni textíliákkal kapcsolatos tisztítási szokásainkat is, ehhez gyűjtött most össze néhány hasznos tanácsot az LG.

Higiénés szabályok a szennyes kezelésekor

Az amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) ajánlása szerint érdemes betartanunk pár egyszerű szabályt a mosással kapcsolatban is, különösen akkor, ha a háztartásunkban valaki lebetegszik. Fontos, hogy ne rázogassuk a szennyeskosarat, mert ezzel a felgyülemlett kórokozókat könnyebben a levegőbe juttathatjuk, illetve érdemes mosáskor is eldobható kesztyűt használnunk. A ruhákat az anyaguknak megfelelő legmagasabb hőmérsékleten mossuk, és figyeljünk rá, hogy megszáradjanak. Mosás után érdemes fertőtleníteni a szennyeskosarat is, majd alaposan kezet mosni.

Az alapos kézmosáshoz tiszta törölköző kell

A gyakori és alapos kézmosás minden eddiginél fontosabb szerepet kapott a mindennapjainkban, így figyelnünk kell arra, hogy a megszokottnál jóval sűrűbben cseréljük és mossuk a kéztörlésre szolgáló törölközőinket is. Egy mikrobiológus szerint a kórokozók távol tartása érdekében a törölközőket érdemes már 3 használat után, az ágyneműket pedig hetente kimosni. Ez azt jelenti, hogy már egy kétszemélyes háztartásban is szükség lehet a kéztörlők akár napi többszöri cseréjére.

Az utcáról a szennyesbe

Azzal is tehetünk a biztonságunkért, ha az utcán, tömegközlekedési járművön használt ruhánkat hazaérve azonnal lecseréljük, és amint lehet, kimossuk. Mindemellett érdemes ebben az időszakban gyakrabban tisztítani a viselt ruhadarabjainkat is.

Forrás: LG