Pénztárca

Engedett a kerékpáros országbérlet megemelt árából a MÁV, a magyar kerékpárosok kérése után

A Magyar Kerékpárosklub írt korábban levelet a MÁV-nak, miután a kerékpárjegyek drágulása mellett a bérletárakat is emelték.
2024. Február 25.
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy a telex.hu írja, felháborodtak a magyar kerékpárosok, miután a MÁV pénteken drasztikusan megemelte a kerékpárjegyek árát. Ezt követően írt levelet a Magyar Kerékpárosklub a vasúttársaságnak, a MÁV-tól pedig az a válasz érkezett a részükre, hogy: „A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk” – számolt be róla a Kerékpárosklub Facebook oldalán egy bejegyzésben.

Ahogy arról előzőleg írtunk, a szervezet azután írt korábban levelet a vasúttársaságnak, mert bár nekik azt ígérték, hogy a rövidebb távú kerékpárjegyek drágulása mellett a kerékpárbérletek árát nem fogják megváltoztatni, a bérletárakat mégis felemelték 9 450 forintra (az addigi 2000-4000 ezer forintról).

A Kerékpárosklub bejegyzése szerint kérésük ellenére kerékpáros vármegyebérlet azonban nem lesz, és az 500 forintos helyett az általuk javasolt maximum 400 forintos kerékpárjegyet elvetette a vasúttársaság.

Viszont hozzátették a posztban, hogy a klub tagjai számára továbbra is megmarad a 25 százalékos kedvezmény a kerékpárjegyek árából.