Teherbeesés

5 ok, amiért a szex jót tesz az immunrendszernek

A szex nem csak kellemes, de egészségünknek is jót tesz - ez most már tudományos tény. A Daily Mail összeszedett öt olyan tanulmányt, amely a gyakori szexuális aktivitás kedvező hatásait ecseteli.
2017. Július 11.

5 ok, amiért a szex jót tesz az immunrendszernek

1. A szextől jobb lesz a hangulatunk.

A szerelmeskedés és az orgazmus hatására sajátos endorfin- és oxitocinkoktél szabadul fel a szervezetben, amelynek köszönhetően az ember élénkebb lesz napközben, majd éjjel jobban alszik. Az oxitocint nem véletlenül hívják szerelemhormonnak, mivel ölelkezés után 20 perccel önti el a szervezetet. A nők négyszer annyi oxitocint termelnek, mint a férfiak.

2. A szív egészségét is segíti az együttlét.

A belfasti Queens University munkatársai szerint a heti háromszori szex felére csökkenti a szívinfarktust és a stroke kockázatát. Eredményeik alapján bebizonyosodott az is, hogy a szexuálisa aktív idősek sincsenek veszélyben, épp ellenkezőleg: minél többet szexelnek, annál jobbak életkilátásaik is. A szexhez ugyanis fizikailag is fittnek kell lenni, ami egészséget tükröz.

3. Erősödik az immunrendszer is.

Több kutatás is igazolja, hogy azok, akik rendszeresen szexelnek, kisebb eséllyel lesznek náthásak vagy influenzásak.

4. Aki sokat szexel, tovább él.

Egy wales-i tanulmány szerint a férfiak hosszú életét a rendszeres nemi élet garantálja, mivel aktus során a DHEA, azaz dehydroepiandroterone nevű hormon szabadul fel, amely az egészséges hormonháztartásért felel.

5. A sok szex a termékenységnek is kedvez.

Gyakori tévhit, hogy a babára vágyó párok elég, ha ovuláció idején kétszer szexelnek, mert a túl sok aktus árt a spermaminőségnek. A Midlands Fertility Services vezetője, Gillian Lockwood egy ausztrál tanulmányra alapozva úgy véli, egészséges, normális spermaszámú férfiak esetében ettől egyáltalán nem kell tartani.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress