Teherbeesés

Azt mondták neki, hogy meddő, majd hármasikrei születtek egy brit édesanyának

A 38 éves brit édesanyának azt mondták, hogy nincs esély rá, hogy teherbe essen, miután PCOS-sel diagnosztizálták. Később természetes úton megfogant a három „csodababája”.
2023. Június 29.
babazoknik
(Kép forrása: Getty Images)

Monique Bertrand 2013 októberében tudta meg, hogy olyan egészségügyi problémája van, ami a petefészkek működését befolyásolja, és megnehezíti a természetes teherbeesést. Állapota súlyossága miatt a most 38 éves nőnek akkor azt mondták, hogy nem valószínű, hogy teherbe tud majd esni, számolt be róla a Daily Mail.

Élettársával, a 39 éves John-nal úgy döntöttek, hogy ha 2022 végéig nem sikerül teherbe esnie, akkor örökbe fogadnak egy gyermeket.

Tavaly áprilisban azonban Bertrand természetes úton állapotos lett – a várandósság nyolcadik hetében pedig párjával azt is megtudták, hogy hármasikreket várnak. Az egészséges hármasikrek, Lyla, Machó és Trinity tavaly november 9-én jöttek világra, császármetszéssel.

„Sokáig vártam, hogy anya lehessek, így amikor a szonográfus azt mondta, hogy hármasikrek, csak zavartan és boldogan kiabáltam. Könnyekben törtem ki az asztalon” – mesélte a boldog édesanya a portálnak. „Áldás volt ez a sok kihívás után. Az orvosok csodababáknak nevezték őket.”

Az édesanya elmesélte a lapnak, hogy a hosszú útja az anyaság felé 28 éves korában kezdődött, amikor PCOS-sel diagnosztizálták. Elmondta, hogy állapota miatt mindig fájdalmas volt az ovulációja és a menstruációja, és egy kicsit beteg is volt.

Miután párjával találkozott, egy évvel később mesélt neki a termékenységi problémájáról. Bertrand korábban 2019 novemberében is teherbe esett, de akkor sajnos néhány hónappal később elvesztette a babát.

Ezután egy őt kezelő szülésznő tanácsára úgy döntött, hogy életmódot vált és súlyából is leadott.

Bertrand 2022 áprilisában ismét teherbe esett. A most féléves hármasikrek pedig jól vannak és szépen fejlődnek, miután életük első ötven napját a Lewisham Egyetemi Kórház speciális gondozói osztályán töltötték.