Teherbeesés

Babát vár a fiatal lány, aki az édesanyja méhét kapta meg szervátültetéssel

Saját édesanyja méhét kapta meg a fiatal lány, néhány héttel később pedig össze is jött a baba. Egymást érték a csodák!
2023. Május 24.
Kismama egy ultrahangfotóval

A leendő nagymama, Michelle Hayton habozás nélkül mondott igent a szervátültetésre, hogy a lánya, Kirsty egy újabb babával gyarapíthassa a családot. Most a fellegekben járnak a boldogságtól, de úgy vélik, ez a csoda nem történhetett volna meg az orvostumány rohamos fejlődése nélkül.

A 30 éves Kirstynél a kislánya, Violet születése közben komplikációk léptek fel, és az orvosoknak drasztikus döntést kellett hozniuk: a csillapíthatatlan vérzés miatt eltávolították a méhét, ezért akkor úgy tűnt, nem vállalhat újabb gyermeket. Ausztráliában, ahol élnek, kezdetét vette azonban egy kutatás, amiben ő is részt vett, és mindennél jobban szeretett anyukáját is bevonták. 

Az emberi test leírhatatlan dolgokra képes!

Így került sor a világújdonságnak számító méhátültetésre, amihez egy 16 órán át tartó, kockázatmentesnek egyáltalán nem nevezhető operációra volt szükség. A beavatkozás remekül sikerült, és a várva-várt kisbaba néhány héttel később meg is fogant.

„Elképesztő érzés volt, mikor megtudtam, hogy terhes lettem. A mai napig alig hisszük el, hogy év végén bővülni fog a családunk. Az emberi test leírhatatlan dolgokra képes!” – mondta egy interjúban a kismama.

A nem mindennapi fogantatást követően Kirsty veszélyeztetett terhes, és a várandóssága 18. hetétől kezdve kéthetente kell kontrollvizsgálatokra járnia. Már azt is tudják, hogy a kicsit a 37. héten, császármetszéssel fogja világra hozni

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images