Teherbeesés

Könnyebb a teherbeesés, ha a nőnek van orgazmusa?

Régóta folyik a szakmai vita, hogy segíti-e a nők csúcsra jutása a megtermékenyülést. Bár az orgazmus-elméletet nem sikerült bizonyítani, ám a hivatalos állásfoglalás mégsem elkeserítő.
2018. Május 04.
Segítheti a teherbeesést, ha orgazmusa van a nőnek?

Azt jól tudjuk, hogy a férfiak orgazmusa rendkívül fontos a fogantatáshoz, hiszen az erőteljes izomösszehúzódások teszik lehetővé, hogy a spermiumok minél közelebb kerülhessenek a petesejthez. De mi a helyzet a női orgazmussal? Bár tulajdonképpen nincs “szükség” rá a teherbeeséshez – azonban az is tagadhatatlan, hogy a kielégítő szexuális élet csökkenti a stresszt, erősíti a párkapcsolatot, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben foganjon meg a kisbaba -, kutatások szerint valamennyire mégis növelheti a siker esélyét, ha a nőnek is orgazmusa van.

Már az 1900-as években megalkottak egy elméletet, mely szerint az orgazmus során, mikor az izmok összehúzódnak, a női szervezet olyan lesz, mint egy “porszívó”, vagyis képes mélyebbre juttatni a spermiumokat, így azok még könnyebben találkozhatnak a megtermékenyítésre váró petesejttel. Az elmélet bizonyítását célul kitűző kutatások azonban nem hoztak egyértelmű eredményet: az egyik vizsgálat valóban azt találta, hogy van összefüggés a spermiumok utaztatásának képessége és az orgazmus között, egy másik viszont azt, hogy nincs semmilyen összefüggés az orgazmus és a sikeres fogantatás, illetve a gyermekek száma között.

“Sajnos, kiábrándító lehet a válaszom, de sem a pozíciónak, sem pedig az orgazmusnak nincs köze ahhoz, hogy teherbe tud-e esni valaki vagy sem” – mondta a Health.com internetes magazinnak dr. Adeeti Gupta nőgyógyász. “Ha a nő teste megfelelően működik, és az adott pillanatban éppen van egy megtermékenyítésre váró petesejt, akkor attól függetlenül teherbe esik valaki, hogy van-e orgazmusa vagy nincs.”

(via)

Ez is érdekelhet: