Terhesség

Egészségesebb a terhesség, ha sokat szexelnek a szülők

Egy friss kutatás szerint azok a nők, akik legalább három hónappal a fogantatás előtt rendszeres, aktív szexuális életet élnek egy állandó partnerrel, egészségesebb terhességre és kevesebb komplikációra számíthatnak.
2017. Február 01.

A terhességi magas vérnyomás olyan probléma, amelynek következtében rengeteg egyéb komplikáció ütheti el a fejét. Ebbe a körbe tartoznak a fejlődési rendellenességek, bizonyos esetekben pedig az anya is életveszélyes állapotba kerülhet.

„A terhességi magas vérnyomás leginkább azokban az esetekben jelentkezik, amikor meglehetősen ritka a szexuális érintkezés a szülők között, ami összefüggésbe hozható az anya nem megfelelő immuntoleranciájával” – fogalmaz a kutatást vezető Sarah Robertson, a University of Adelaide munkatársa.

Úgy látszik, a párok szexuális aktivitásának időtartama kulcsfontosságú. Azok, akik három hónapnál rövidebb ideig szexeltek rendszeresen teherbeesés előtt, 13 százalékos eséllyel néztek szembe a magas vérnyomás tünetével, ami több mint a kétszerese a normális eseteknek. Azok, akik már az első aktus során teherbe estek, 22 százalékkal nagyobb eséllyel néztek szembe a betegséggel.

Nem csak a természetes úton fogant gyermekek profitálnak szüleik rendszeres szexuális életéből: a lombik-programban résztvevő szülőknek hasonló okok miatt szintén ajánlott a rendszeres, behatolással járó szex.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Szex pocakkal? Szabad!
  • 8 dolog, amit tudnia kell a terhesség alatti szexről
  • Forrás: Medipress