Ősszel számos ízletes, színes zöldségből készíthetünk ételeket. A várandósság alatt is érdemes időnként fogyasztanod az alábbi, tápanyagokban gazdag zöldségfélékből.
4 fotó megtekintése
Galéria
Őszi zöldségek, amikből érdemes enned a babavárás idején is
A kelbimbó alacsony kalóriatartalmú, de rostban, C-vitaminban, vasban és B6-vitaminban gazdag. Készítheted főzve vagy sütve köretnek, finom levesben, de rakott étel is lehet belőle, vagy egy meleg saláta része is.
Fotó megosztása:
A narancssárga sütőtök forrása a C-vitaminnak, a vasnak, magja alfal-linolénsav forrás is – ez egyfajta omega-3 zsírsav. Egy finom sütőtökleves felmelegít a hideg őszi napokon, de ez a változatok zöldség remek alapja lehet egy currynek, tésztaételeknek, zöldséges rizottónak, de készülhet belőle banánkenyér jellegű sütemény vagy brownie, és természetesen csak egyszerűen megsütve is remek csemege.
Fotó megosztása:
A bíborszínű, édes cékla vasban és C-vitaminban is bővelkedik. Fogyaszthatod savanyúságként, salátaként, krémlevesként, vagy zöldséges egytálételekben, tésztaételekben.
Fotó megosztása:
Az édesburgonya is C-vitaminban gazdag, akárcsak B6-vitaminban. Köretként lehet sütőben vagy serpenyőben sütni, de püré is lehet belőle, de nagyon finom levesként fogyasztva is.
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikk
folyadékpótlás
Figyelj a hidratálásra: ezek a legmagasabb víztartalmú zöldségek, gyümölcsök
(Forrás: mother.ly)