Terhesség

10 idegesítő dolog, amit a párodnak el kell viselnie a terhességed alatt

A terhesség alatt a legtöbb nő felveszi a szürke szemüveget - rengeteget panaszkodik - itt fáj, ott fáj. Aránytalanul kevés szó esik a pozitívumokról. A legtöbb panasz a férjek nyakába zúdul. A bosszantó szokásokról nem is beszélve.
2017. Március 11.

Hogy éli meg a férfi a terhességet?

Amikor épp babát várunk, nehéz kívülről szemlélni magunkat. Gyakran észre sem vesszük, hogy mennyi bosszantó dolgot mondunk, vagy cselekszünk. Ha megértő társunk van, akkor simán veszi az akadályokat, és empatikusan viszonyul ezekhez, vagy legalábbis gálánsan szemet huny ezek felett. Légy hálás érte. Neki sem könnyű.

Legalább ötvenszer emlékeztetjük a terhességre egyetlen nap alatt

A favorit téma a terhességi teszten megjelent két csíktól kezdve a terhesség. Sokkal többet emlegetjük a terhességgel járó dolgokat, állapotunkat, mint az “indokolt” lenne. Vagy legalábbis, mint azt a kedvesünk valószínűleg hallani szeretné.

Ami eddig jó volt a lakásban, mára nem az

Nem jó a bútorok elrendezése. Szörnyű a fal színe. Életbevágó dolgok hiányoznak… A fészekrakó ösztön bámulatos dolgokra képes rávenni a nőket.

Térfoglalás

Ahogy nő a pocak, úgy kell egyre nagyobb hely az ágyban. Ha még szoptatós párnát is használunk az alvás kényelmét fokozandó, akkor még kisebb helyre szorul életünk szerelme.

Ruhafoglalás

Tulajdonképpen össze is lehetne gereblyézni a két ruhásszekrény tartalmát. A kedvenc ruhadarabunk a férjünk pólója. Majd visszaadjuk. Ha addig tönkre nem megy.

Több a masszázs, mint égen a csillag

Olyan jól esne egy kis talpmasszázs! A derekunk is fáj. A nyakunkról nem is beszélve. Mindennap jöhet egy. Légyszi.

Sűrűbben kell bevásárolni járni

Hiába volt a párunk vásárolni 1 napja, egész biztos, hogy pont egy olyan étel után sóvárgunk kimondhatatlanul, ami nincs otthon. És kell. Azonnal. Különben morcik leszünk.

Folyton a hűtőszekrény és a konyha környékén lebzselünk

Valamit mindig enni kell. Szinte óránként. Egyszerűbb lenne az ágyat behúzni a konyhába, de komolyan.

Mindenhova vitetjük magunkat

Ekkora pocakkal tényleg képtelenség vezetni. A reflexeink meg egyenesen katasztrofálisak. “El tudsz vinni dolgozni?” “És boltba?” “A fodrászhoz?” “Anyámhoz?”

Kiszámíthatatlanság, hangulatingadozás

Terhes nővel együtt élni olyan, mintha felülnél a világ legdurvább hullámvasútjára. Érdemes kapaszkodni.

Olyan nincs, hogy valamin nem lehet sírni

Hát nem megható ez a rajzfilm? De! A Híradót, Fókuszt teljesen elfelejthetjük, mert ennyi megható dráma nincs is a földön, mint ami itt felgyűlik. Hiperérzékenység, mi így szeretünk.Ezek a cikkek is a témához kapcsolódnak: