Terhesség

10 teljesen ostoba terhes legenda

Nem is gondolnánk, hogy mennyi mítosz és városi legenda kering a köztudatban a terhesség témakörében. Összeszedtünk mi is pár téveszmét.
2016. Június 23.

Van valami a terhességben, ami állandó legendaszövésre készteti az embereket. Talán az ismeretlentől való félelem az oka, vagy hogy csak valami mélyen mögöttes tartalmat keresünk mindig mindenben, de a lényeg, hogy imádunk a terhesség alatt tényeket állítani, még ha nem is igazak.

Ha csúnyább leszel a terhesség alatt, lányod fog születni.

Biztosan van mindenkinek olyan ismerőse, vagy rokona, aki hasonló, népi hagyományokra hivatkozva állít teljes őrültségeket. Ezek azonban minden alap nélküliek.

A második gyerek alatt a terhesség és a vajúdás is rövidebb

Ez legalább akkora nonszensz mint az előző állítás. Nem ritka, hogy a második vajúdás tovább tart, mint az első. Minden szülés és minden terhesség más, nincs két egyforma.

Olajok és krémek megelőzhetik a striák kialakulását

Bárcsak így lenne, de sajnos egyáltalán nem. A terhességi csíkok makacs kis képződmények, ráadásul van olyan, akinél rengeteg plusz kiló felszedése után sem alakul ki, és bizony akad, akinek elég pár plusz gramm is.

Nagyobb cicik=könnyebb szoptatás

Abban az értelemben is teljesen alaptalan ez a téveszme, hogy a megnagyobbodott mellek jó előjelei lehetnek a későbbi anyatejellátásra. Vannak olyan A-kosaras anyukák, akik annyi anyatejet adnak, hogy bőven jutna négy gyereknek is.

Kettő helyett kell enned

Sajnos, bármennyire is szeretnénk, ez sem igaz. Mindössze átlagosan napi 300 plusz kalóriát kellene bevinnünk a terhesség alatt, ami egy átlag felnőtt 2000 kalóriás napi szükségletének igencsak elenyésző része.

A terhesség az élet legvarázslatosabb időszaka

Aki volt már terhes, tudja, hogy nem így van. Maga a csoda valóban varázslatos, de a folyamat? Fogalmazzunk inkább úgy, sok nő inkább más szavakat használna…

A reggeli rosszullét

Kicsit csalóka az állapot elnevezése, hisz a reggeli rosszullét nem igazán igazodik a nap szakaszaihoz, sokan a nap kezdetén teljesen jól vannak, este viszont borzasztóan.

Forrás: mom.me

Terhességgel kapcsolatos cikkeink: