Az agyfejlődés már igen korán, a megtermékenyítés után 3 héttel fejlődni kezd és nemhogy a magzati korban nem fejeződik be, de megszületés után is folytatódik. A terhesség alatti kiegyensúlyozott táplálkozás rendkívül fontos a magzat fejlődése szempontjából, vannak olyan szuperételek, amelyek kifejezetten az agyra hatnak. Lássuk, melyek ezek!
Lencse
A lencse vasban gazdag étel, a vas pedig segít a myelin előállításában, amely az agysejtek fontos tápláléka.
Tojás
A tojás igazi szuperétel: gazdag fehérjében és vasban, magas kolin-tartalma a memória működéséhez szükséges. 450 mg kolin bevitele ajánlott naponta várandósság alatt, a legtöbbet a tojássárgája tartalmazza. Egy keménytojás 113 mg-ot fedez.
Szardínia
A szardíniában található DHA az agyat és a központi idegrendszert támogatja. Ráadásul ez a fajta hal kevésbé kockázatos a higannyal való fertőzöttség szempontjából és tele van D-vitaminnal is.
Joghurt
A joghurt nagyszerű jódforrás. A nemzetközi ajánlások alapján egy terhes nőnek a napi jódbevitelét 150μg-al kell fokoznia. A jód az intellektuális fejlődés szempontjából fontos.
Spenót
A folsavat tartalmazó táplálékkiegészítőn kívül szüksége van a babádnak természetes folsav forrásokra is. A folsav a DNS előállításához és a sejtek anyagcseréjéhez rendkívül fontos, valamint védelmi funkciója is van az agyszövetek számára. 180 gramm főtt spenót a napi előírt 400 mikrogramm folsavból 268.8 mikrogrammot fedez.