Terhesség

10 furcsa babona a baba nemének előrejelzésére

Magasan vagy alacsonyan hordott pocak, terhességi ragyogás, reggeli rosszullét, vagy a baba szívverése – számos babona van arra vonatkozóan, hogy vajon mi lesz a születendő baba neme. A következő 10 mítosz a furcsábbak közül való.
2023. Január 22.
kismama pocakján post it
Igazán érdekes babonák is léteznek a baba nemének előrejelzésére... (Kép forrása: Getty Images)

Sósat vagy édeset ennél?

Ha inkább édesség után sóvárogsz, akkor a babona szerint lányt vársz, de ha inkább sósat ennél, akkor fiút. Szintén a fiú babával hozzák összefüggésbe, ha fehérjében gazdag fogásokat nassolsz.

A párod súlygyarapodás

Van, aki szimpátiatünetnek tartja, ha a párod is magára szed némi súlyt a terhességed során, de a hiedelmek szerint ez inkább arra utal, hogy lányotok születik.

Nézz a szemedbe!

Állj a tükör elé, és nézz a saját szemedbe nagyjából egy percig. Kitágultak a pupilláid? Akkor állítólag fiút vársz!

Szeszélyes vagy nyugodt?

Ha inkább a hangulatingadozások a gyakoriak nálad, mint hogy nyugodt vagy a babavárás alatt, az a babona szerint nem jelenthet mást, mint hogy kislányod fog születni.

Fokhagymás teszt

Mi senkinek sem javasoljuk ennek a tesznek az elvégzését, de érdemes megemlíteni, hogy ilyen hiedelem is létezik. Az egyik babona szerint ha a kismama fokhagymát tud megenni, és nem lesz fokhagymaszagú, akkor lányt vár.

Puhák vagy szárazak a kezeid?

Ha kisfiad lesz, a babona szerint kiszárad a kezed a terhesség alatt, míg ha puha marad, akkor lányod születik.

Még egy kezes teszt

Mutasd a kezed! Nyújtsd ki úgy a kézfejed, ahogy automatikusan tennéd, ha erre kérnek.

Tenyérrel felfelé vagy lefelé van? Ha a tenyeredet mutatod, akkor kislányt, ha a kézfejed felső részét, akkor kisfiút vársz.

Kecses vagy ügyetlen járás

A babona úgy tartja, hogy ha a kismama szinte suhan járás közben, akkor lánya születik, de ha inkább ügyetlen, botorkálós, akkor fia.

Gyűrű-teszt

Köss egy gyűrűt egy madzagra, és ingaként lógasd a hasad fölé. Ha körkörösen jár, akkor lány van a pocakban, de ha kilendül oldalra, akkor fiú.

Fogj egy kulcsot!

Ragadd meg a kezed ügyébe kerülő első kulcsot, ami nincsen éppen a zárban. A kerek végét fogtad meg? Akkor bizony kisfiút vársz. Míg ha a hosszabb végét, akkor kislányt.

Természetesen ezek a babonák nagyon szórakoztatóak, de sajnos általában nem tudományosan megalapozottak. Ha tudni szeretnéd a baba nemét, akkor erre kérdezz rá az ultrahangvizsgálaton: van, hogy már a 12. héten látható, de a 16. héten már nagy valószínűséggel megtudhatod, de ha éppen nem úgy helyezkedik, akkor a 20. héten már szinte biztosan meg tudják mondani. Ennél korábban a genetikai vizsgálat tud választ adni.

Források: todaysparent.com, parents.com