Terhesség

Csokit akarok enni!

Biztos, hogy olyan nagy baj ez? A csokinak vannak áldásos tulajdonságai is!
2011. Július 12.

Ne állj ellen a kísértésnek!

A várandósság egyik legismertebb velejárója a kívánósság. Vannak, akik a tél közepén majd’ meghalnak egy szem friss eperért, mások a klasszikus savanyú uborkáért vagy a csokiért tennének meg mindent. Ezek a különös, esetleg eddig nem tapasztalt vágyak olyan erősek, hogy sokáig nem lehet nekik ellenállni. De nem is kell! Hiszen ez a test természetes jelzése.

A csokoládé iránti vágy például legtöbbször rejtett magnéziumhiányra utal. A csokoládénak a fehérjéken, zsírokon és a szénhidráton túl más, gyógyszertanilag aktív összetevői is vannak, mint például a fenil-etilamin.

Ez az amfetaminokhoz hasonló vegyület, mely gyorsítja a pulzust, emeli a vérnyomást, a vércukorszintet, részt vesz a hangulat szabályozásában is. Válassz olyan csokit, amely legalább 70 százalék kakaóbabot tartalmaz, elég belőle egyszerre néhány kocka is, hiszen minél nagyobb a kakaóhányad, annál több benne a vitamin és a nyomelem.

Az étcsokiban a foszfor, kálium, vas és réz mellett megtalálható a simaizmok lazításában fontos szerepet játszó magnézium is. Hiányában csökken a dopaminszint a központi idegrendszerben. A dopamin az az agyi ingerületátvivő anyag, amely a kellemes hangulatért és a jó közérzetért felelős.

Kapcsolódó cikkeink csokoládé témában:

Forrás: Kismama magazin