Terhesség

Érzékeny köldök a terhesség alatt

Ahogy mind jobban növekedik a méh, a has bőre egészen elsimul, még az alapállapotban befelé forduló, formás köldök is gombszerűen kidülledhet, akár egészen el is simulhat.
2007. Szeptember 06.

Aggodalomra semmi ok, szülés után nagy valószínűséggel visszaáll az eredeti forma, ám addig még jó néhány hétig gondot okozhat a köldök fokozott érzékenysége.

Kellemetlenül súrlódik a ruhához, kifejezetten fáj, ha belevágódik a harisnya, alsónemű gumírozása. Próbálkozhatunk papír zsebkendő vagy melltartóbetét gumi alá rögzítésével, hátha így kevésbé fáj. Ami igazán segít, az a bővebb fazonú ruhák viselése. Kerüld a szűk, sztreccs ruhákat.

Enyhülést hoz a levendulaolajos, hűvös borogatás a nap végén, éjszakára pedig mellőzzünk mindenféle köldöktájt záródó ruhaneműt, legjobb megoldás a hálóing.

A testtel együtt a köldök is változik

Ahogy nyúlik a bőr, viszketés jelentkezhet a hason, a köldök körül is. Hidratálhatod krémmel, de mindig olyat válassz, amit kifejezetten terheseknek ajánlanak.

A bőr nyúlása fájdalmat is okozhat, de ennek oka izomzati eredetű is lehet. Ha fájdalmat érzel, mindenképp konzultálj az orvosoddal.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin