Terhesség

Ezt élvezi a legjobban a magzat a pocakban

A babánál már akkor kialakulhat, hogy mit kedvel, és mi az, amit kevésbé, amikor még az anyaméhben van. Melyek azok a dolgok, amiket igazán kedvelhet?
2022. Október 16.
boldog kismama
Mit szeretnek a pocaklakó babák?

A következőkkel is örömet tudsz okozni a pocaklakó babának, és a többségük a köztetek lévő kötődést is erősítheti a várandósság alatt.

Kedves pocaksimogatás

Gyakran tapasztalod, hogy amikor megsimogatod, megdörzsölöd a hasad, a baba mozgolódásal, egy finom rúgással válaszol rá? A kisbabák az anyaméhben sokszor reagálnak a külső ingerekre, különösen azokra, amik az édesanyjuktól érkeznek. Egyszerűen imádják ezt az interakciót, ezért figyelheted meg a játékos hangulatát, amikor megsimogatod a hasad.

Anya hangját hallani

A baba fülei a 18. hét környékén már látszódnak, és a 20. hét környékén már elkezdhet hangokat is hallani a pici. Az egyik első hang, amit elkezd felismerni az édesanyja hangja, és idővel tapasztalhatod, hogy egyre jobban reagál is rá. Ennek pedig az oka az, hogy egyszerűen szereti hallani a hangodat.

Kellemes zene

Ha már a hallásnál tartunk, természetesen a zenét sem felejthetjük el. Bár az anyaméhben a babák tompa hangokat hallanak, de különbséget tudnak tenni a kellemesek és kellemetlenek között, és időnként bizonyos típusú zenéket preferálhatnak. Míg a túl hangos zene zavarhatja, addig a kellemes, halk zenének pozitív hatása lehet rá.

Anya kacagása

Ha boldog anya, boldog a baba! Ahogy az érintésedre és a hangodra, úgy a nevetésedre is reagálhat a baba a pocakban. Amikor nevetünk, sok örömhormon szabadul fel. Ezek nemcsak az anyát, hanem a babát is boldoggá teszik – és az anya kacagásának hallgatása további bónusz.

Finom falatok

A babák az anyaméhben is megízlelhetnek sok elfogyasztott ételt, a magzatvíz által, és már itt alakíthatnak ki preferenciát bizonyos ízek iránt. Így például a fűszeres ételeket nem valószínű, hogy kedvelik, de az édes ízeket általában szeretik.

Forrás: momjunction.com

Nyitókép forrása: Getty Images