Terhesség

Így támogathat a párod, ha reggeli rosszulléttel küzdesz

Sok kismama küzd a reggeli rosszullétekkel a terhesség során. A párjuknak, férjüknek ez akár ijesztő is lehet, és gyakran érezhetik magukat tehetetlennek ilyenkor - pedig van néhány módszer, amellyel segíthetnek az anyukáknak ezzel megbirkózni.
2020. Január 12.
Így támogathat a párod, ha reggeli rosszulléttel küzdesz (Fotó: iStock)

Érzelmi támogatás

A terhesség alatt a kismama különösen érzelmes, érzékeny lehet, és számos dolog miatt aggodalmaskodhat, erre pedig csak rátesz egy lapáttal a reggeli rosszullét. A legjobb, amit a párja tehet ilyenkor, hogy meghallgatja, támogatja, megvigasztalja, így a kismama érezheti, hogy mindig számíthat rá.

Nagyobb rész a házimunkából

A terhesség fáradtabbá teheti a nőket, és a hányinger, rosszullét is hozzájárulhat ahhoz, ha az anyuka gyengébbnek érzi magát. Jó, ha az apuka még nagyobb részt vállal ilyenkor a házimunkából, és segít, hogy rendezettebb legyen a ház, hogy az anyuka jobban ki tudja magát pihenni.

A tökéletes éléskamra

A legtöbb nő rákíván bizonyos ételekre a terhesség alatt, míg vannak olyan fogások, amelyeknek már a puszta látványától is rosszul lesznek. Bár ez fura lehet az apukának, ne felejtse el, hogy a természet velejárója. Amit megtehet, hogy bevásárol azokból az élelmiszerekből, amiket párja gyakran megkíván, és kidob minden olyat, amitől rosszul van. Sőt, az apukának sem érdemes az anya közelében olyat fogyasztania, amitől rosszul lesz, hiszen ennek kiváltásához már a látvány vagy az illat elég lehet.

Előre tervezés

Ha a leendő szülők elhagyják a lakást egy időre, az anyuka bizonyára nagyon hálás lesz, ha apa gondoskodik arról, hogy mindig legyen nála zacskó, és egy kis keksz, folyadék, esetleg cukorka a rosszullétek esetére. Ha előre felkészül ezekre a helyzetekre, gondoskodik párjáról, azzal megmutathatja neki, hogy mennyire törődik vele.

(Forrás: smartparenting.com.ph)

Kapcsolódó írásaink: