Terhesség

Peteérést serkentő torna

Külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen meg tudjuk változtatni szervezetünk hormonális állapotát.
2008. Február 03.

Peteérést serkentő torna

Aviva Steiner eredetileg idősebb nőknek tartott órákat. Ehhez kellett olyan gyakorlatokatkitalálnia, amelyek nem fárasztják el túlságosan, mégis megmozgatják a változó koron túli hölgyeket. Nagy meglepetésére néhány tanítványa újra menstruálni kezdett.

A fiatalabbak arról számoltak be, hogy ciklusuk rendszeresebb lett, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint annak előtte. Aviva nagy intenzitással vetette bele magát a gyakorlatok továbbfejlesztésébe, tanulmányozni kezdte a női hormonális rendszer működését, és végül tudományosan is bizonyította, hogy a speciális torna egyes esetekben helyettesítheti a hormonkezelést, sőt a műtéti beavatkozást is.

Az alhas, a belső hasi és gátizmok és a farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a “célszervekbe”.

Ez a belső női nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, ahipofízis működésére is. A mozgás során létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását.

Itt egy videó a tornáról!

Ezek is érdekelhetnek:

  • Hogyan lett gyerekem?
  • Ha nem jön a baba
  • Forrás: Kismama magazin