Terhesség

Ezért nem mondjuk el az anyósomnak, hogy terhes vagyok

Előbb-utóbb úgyis észre fogja venni!
2023. Április 01.
Babát váró pár

A babavárás kezdetének egyik legklasszabb momentuma az, amikor a kismama környezetében élők megtudják, hogy bővülni fog a család. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor nem mindenkit akar beavatni a leendő anyuka – pont ez történt az egyik Reddit-felhasználóval, aki azt is kifejtette, miért tartaná titokban a lehető leghosszabb ideig a terhességét az anyósa előtt.

„Alig várom, hogy a saját családomnak elmondhassuk a nagy hírt, az anyósomat viszont mindenképpen szeretném kihagyni az első körből” – kezdte a kismama, akinek aggályait nem érti meg a szíve választottja. „A férjem szerint nem fair, hogy az én rokonaimat beavatjuk, az ő anyukáját pedig nem, de soha, semmilyen titkot nem tud magában tartani, én pedig nem szeretném, hogy rólunk pletykáljon” – folytatta.

A minden lében kanál anyós

A kismama arról is beszámolt, hogy az anyósa egészségtelen módon rátelepedett a gyerekeire, mindig mindenről tudni akar és semmivel kapcsolatban sem tartja magában a véleményét. „Mindezek ellenére szeretem az anyósomat, de néha soknak érzem őt. A babavárást szeretném a lehető legjobban kiélvezni, anélkül, hogy kéretlen tanácsokkal és meglátásokkal bombázna közben a férjem anyja” – tette hozzá.

Mint mondta, az anyósa imád pletykálni, az olyan dolgok kikotyogása pedig különösen nagy örömet okoz neki, amiket egyébként jobb lenne bizalmas információként kezelni. „A férjem unokatestvérének terhességéről is tőle értesítettünk, pedig a lelkére kötötték, hogy ne mondja el senkinek. Ez a baba végül elment, amiről szintén csak az anyósomtól tudunk. Az unokatestvér nekünk nem szólt az egészről semmit, nekünk pedig úgy kellett tennünk, mintha mi sem történt volna. Nem sokkal később újra babát várt, és ezúttal szerencsére minden jól alakult, a terhességéről viszont megint az anyósom informált minket elsőként. Egészen biztos vagyok benne, hogy velünk sem tenne kivételt!” 

Pár örül a pozitív terhességi tesztnek

Ez aztán az előrelátás!

A történtek után a poszt szerzője azt mondta az anyósának, hogy amikor rá kerül a sor, nem szívesen mondaná el neki az elején, hogy jön a baba, az anyós viszont értetlenül állt a kijelentése előtt: „Képes volt azt válaszolni, hogy azok, akiknek elpletykálná, úgysem lepleznék le őt, szóval nem kell attól tartanom, hogy nem csinálnak majd úgy, mintha tényleg meglepődnének!” 

Bár akkor még nem volt úton a baba, előre elhatározták, hogy tényleg nem fogják az első hetekben beavatni a leendő nagymamát. „A férjemnek azt mondtam, hogy a 12. hét előtt semmiképp sem szeretném beavatni az anyósomat, neki pedig nem is volt ellenvetése. Most a 6. hétben vagyok, és a saját szüleimnek és testvéreimnek már szeretném elmondani, mert tudom, hogy ők tudnak titkot tartani. Ezt pedig sérelmezi a férjem… ” – részletezte az anyuka.

A netezők szerint igaza van, ilyen korán tényleg csak azoknak szabad elmondani, akikben igazán megbíznak, a köztudottan pletykás emberek beavatásával szerencsésebb várni. A kommentelők szinte egy emberként álltak ki az anyuka mellett, és azt mondták, egy percig se legyen lelkifurdalása azért, mert az anyósa utolsók közt fogja megtudni, hogy úton van az unokája. Csakis magának köszönheti!

Forrás: Via, Fotó: Getty Images