Tésztaszűrés egyszerűbben
Ha te is a hagyományos módon szűröd a tésztát, ahogy eddig mi is tettük, akkor ez a folyamat a következő lépésekből áll: fogsz egy tésztaszűrőt, a segítségével leszűröd a tésztát a mosogató felett, majd visszaöntöd a tésztát az edénybe. A következő TikTok trükk, amit az @athomewithshannon nevű felhasználó videójában is láthatunk, ezt egy lépéssel leegyszerűsíti: ahelyett, hogy átöntenénk a tésztát a szűrőbe, a szűrőt tesszük az edénybe, és így öntjük le a vizet.
Így felezz egyszerre több koktélparadicsomot
Ahelyett, hogy egyesével vágnád fel a koktélparadicsomokat, próbáld ki a következő trükköt, amit @feelgoodfoodie osztott meg. Tedd a megmosott paradicsomokat egy műanyagdoboz fedelére vagy egy tányérra, és tegyél a tetejükre is egy műanyag fedelet vagy tányért, majd egy nagykés segítségével vágd félbe a zöldségeket, mintha piskótát vagy zsemlét feleznél.
A sajtreszelő segít zöldfűszert aprítani
Ahogy azt @anet_shevchenko videója is mutatja, a zöldfűszerek aprításának egyik legegyszerűbb módja, ha egy sajtreszelő nagylyukú részén kívülről befelé átbújtatsz egy néhány szál fűszerből álló csokrot, majd a szárakat alulról kihúzod.
Műanyagpalackkal elválaszthatod a tojások sárgáját a fehérjétől
Nagyon praktikus trükk a tojások gyors szétválasztására, amit @deanedwardschef is mutat TikTokon. Ehhez csupán egy műanyagpalackra van szükséged. Miután a tojásokat egy tálba ütötted, fogd meg a palackot, érintsd a száját az egyik tojássárgájához, majd nyomd meg a palackot, így az beszippantja a sárgáját. Ha egy másik tál felett ismét megnyomod a palackot, akkor átkerül oda a sárgája. Egymás után több sárgáját is a palackba tudsz szippantani.
Egy másik tojás-trükk
Ha úgy szeretnéd felezni a főtt tojásokat, hogy a sárgája egyben maradjon (és kevésbé koszoljon ez a művelet), akkor próbáld ki az @andrealanev nevű felhasználó tippjét! Egy ponton be kell vágni a tojást, majd átgörgetni a deszkán, így szépen félbe lehet vágni. Ahogy többen is írták hozzászólásban, technikailag ez az avokádó félbevágására és kimagozására szolgáló trükk, a tojásokon használva.
Gyors segítség, ha elfelejtetted időben kivenni a vajat a hűtőből
Ha a teavajat nem vesszük ki időben a hűtőből, sajnos kőkemény lesz… Így vagy rászeleteljük a kenyérre, ami általában túl vastag szeleteket eredményez, vagy esetleg megy a mikróba, amitől könnyen folyós lesz, ha nem vesszük ki időben. @krisslovesfood videójában egy sajtreszelős trükköt láthatunk ennek a problémának a megoldására. Ő egyszerűen ráreszel egy keveset a vajból a kenyérre, hogy könnyebb legyen elkenni.
A kaliforniai paprika gyors magozása
A paprika magozásra és aprításra számos remek trükk létezik, így könnyen lehet, hogy van a következőnél hatékonyabb módszered is. Azonban ha nem ismersz ilyen tippet, akkor érdemes megpróbálnod a @wellbymel_ videójában láthatót! Ahogy a felvétel is mutatja, ő egyszerűen bevagdossa a paprikát a kis elkülönülő részeinél, majd szépen levágja ezeket a szeleteket, és így egyben marad a magos része.
A hagyma felaprításának mesteri módja a séftől
@chefalmafernanda az egyik videójában azt mutatta meg, hogyan lehet gyorsan és szépen felaprítani a vöröshagymát.
Egy tipp, hogy ne legyen tojásos a tál oldala
Az @andrew_gatt nevű TikTok felhasználó arra mutatott egy trükköt, hogy omlett vagy rántotta sütésekor mit tegyünk, hogy ne csöpögjön végig a tál oldalán a tojás, miután a serpenyőbe öntöttük. A tipp nagyon egyszerű: ne arra billentsük vissza a tálat, amerről beleöntöttük a tojást, hanem forgassuk tovább, mintha átgörgetnénk a levegőben.