Nemrégiben az adventi naptárhoz mutattunk néhány ötletet – köztünk olyanokat is, amiket olvasóink osztottak meg velünk. Most az adventi koszorúhoz gyűjtöttünk néhány tippet: ha még nem tudod, milyet készíts az idén, lehet, hogy téged is megihletnek a következők!
Üvegbe zárva
Ha valamilyen egyszerűbb, de látványosabb ötletet keresel, próbáld ki a következő megoldást: ehhez befőttesüvegekre, vagy üvegpalackokra, poharakra lesz szükség. Az üvegekbe kerülhetnek díszek, szobrocskák, termések, műhó, karácsonyi gömbök, a szájukat pedig raffiával vagy szalaggal dekorálhatod.
Az üvegekből készülhet mécsestartó is, tálakra elrendezve.
Dióval is készülhet
Ha a természetes anyagokat kedveled, részben vagy egészben héjas dióval is bevonhatod a koszorút. Erre kerülhetnek még más termések, gyöngyök, díszek, szalagok – és persze a négy gyertya.
Használd a szép tortaállványt
Egy szép üveg, fém vagy fa tortatálaló állvány remek alternatív alap lehet a koszorúhoz. Ezen rendezgesd el a gallyakat, fenyőágakat vagy más zöldeket, majd díszítsd kedved szerint és tedd rá a gyertyákat.
Az illatos fahéjas
A fahéjrudakból is nagyon szép, és egyben nagyon illatos lehet a koszorú alapja. De akár csak az egyes gyertyákat is lehet ezekkel dekorálni. Ha nem is ilyen koszorút választanál, egy-egy fahéjrúdat bátran felhasználhatsz!
Tedd egy mutatós tálra
Gyorsan elkészíthető a koszorú, ha egy szögletes vagy kerek lapos tálcán rendezgeted el a gyertyákat, majd ezt díszíted fel a faágakkal, termésekkel, szalagokkal.
A még természetesebb hatásért akár egy kisebb farönköt vagy egy adag gallyat is használhatsz erre a célra.