Trend

Őszi kisgyerek divattrendek – tippek a kicsiknek

Színek, minták, rétegek – adunk néhány inspirációs tippet a kisgyermeked őszi gardróbjának frissítéséhez!
2022. Szeptember 16.
kisgyerek ősszel
Milyen színek és minták közül érdemes válogatni?

A legkisebbek rengeteget tudnak nőni egy szezon alatt is, így valószínűleg szükségetek lesz néhány új őszi ruhára. A legújabb trendek között vidám színeket és mintákat találni, amiket jól lehet kombinálni egymással és rétegezni.

A divatos őszi színek

A gyerekeknél az őszi színpaletta hasonló a felnőttekéhez, viszont egy-két tónussal világosabbak. Például a felnőtt kardamom zöld helyett enyhe olívazöldet választhatunk, az erősebb bordós és narancsos árnyalatok pedig korallá szelídülnek.

Milyen színekből érdemes választani?

  • korall
  • olíva zöld
  • barnás narancssárga
  • mustársárga
  • meleg árnyalatú rózsaszín
  • terrakotta
  • rozsdabarna

Az élénkebb színek mellé válassz fehér, krémszínű és barna alapdarabokat, de egy világos, monokróm szettet is adhatsz a gyermekedre.

kislány ősszel

(Kép forrása: Getty Images)

Trendi minták: kockás és virágos

A felnőtt trendek között is megjelentek a kockás ruhadarabok, blézerek, nadrágok, kabátok. Ha a gyermeked gardróbjába is beillesztenéd, választhatsz akár teljesen kockás szettet, vagy egy-egy darabot – inget, mellényt, pulóvert, nadrágot, szoknyát, akár kabátot.

kockás ruha

(Kép forrása: Getty Images)

Bár általában inkább a tavaszi-nyári trendeknél jelennek meg a virágok, most az őszi ruhatárban is megvan a helyük. Lehet sötétebb vagy világosabb a virágminta, és jól működnek ezek a nyomatok az őszi színekben is. A lányoknál például A-vonalú vagy visszafogottabb fodrokkal ellátott ruhákon vagy szoknyákon, de őszi kabátokon is remekül mutat!

Foltozás

Igazi ”vissza az iskolába” stílusú őszi és téli darabok a foltrátétes pulóverek, kabátok, szoknyák, nadrágok. Fiúknak és lányoknak is választhatunk foltozással díszített farmernadrágot, amit remekül kiegészít egy színes sportcipő, és a kockás minta is.

Rétegezz!

Az egymással jól kombinálható őszi darabok segítenek az öltözet rétegezésében is, ami nagyon praktikus, amikor hidegebbre fordul az időjárás. Amikor pedig bent játszanak, egyszerűen levehetsz róla egy réteget, hogy ne melegedjen ki.

Mindig legyen a kicsin egy alapréteg, amiben kényelmesen játszhat, tartózkodhat melegebb benti térben is. Erre jön egy melegebb réteg, például mellény, pulóver, vagy olyan kiegészítő, mint a sál vagy a sapka. Egy széldzseki, kabát, és amikor már szükséges, meleg, béléses cipő pedig az időjárásálló réteg, amikor kint tartózkodtok.

Felhasznált források: wral.com, pouted.com

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu