1. nap
Reggeli: kakaó, barna kenyér, margarin, Óvári sajt, retek
Tízórai: banán
Ebéd: magyaros burgonyaleves, pulykavagdalt, zöldborsófőzelék, bundás alma
Uzsonna: tej, kalács
Vacsora: gyümölcstea, rozsos kifli, körözött, uborka
2. nap
Reggeli: tejeskávé, zsemle, margarin, méz
Tízórai: gyümölcsjoghurt, sült gesztenye
Ebéd: zöldségleves, sült csirkecomb, rizibizi, narancslé
Uzsonna: tea, barna kenyér, májkrém, paradicsom
Vacsora: tökfőzelék, natúr sertés szelet, muffin
3. nap
Reggeli: tej, Graham kenyér, Kópé felvágott, margarin, retek
Tízórai: őszibarackturmix, Vitalinea keksz
Ebéd: pulyka raguleves, parajpuding sajtmártással, alma
Uzsonna: gabonapehely, tej
Vacsora: grapefruitlé, baromfi virsli, ketchup, magos zsemle
4. nap
Reggeli: kakaó, rozskenyér, selyemsonka, margarin, póréhagyma
Tízórai: túrós batyu
Ebéd: gombaleves, majorannás csirkemell, színes tészta
Uzsonna: narancs, piskótakocka
Vacsora: tea, kefir, kifli, zöldpaprika
5. nap
Reggeli: csokis tej, tönkölybúza kenyér, Medve sajt, kaliforniai paprika
Tízórai: natúr joghurt
Ebéd: zöldbableves, rántott pulykamell, petrezselymes burgonya, fejessaláta
Uzsonna: tej, félbarna kenyér, margarin, sárgabarack íz,
Vacsora: sóskamártás főtt tojással, csipketea
6. nap
Reggeli: tej, kifli, zelleres sajtkrém
Tízórai: müzli, zöldalmás joghurt
Ebéd: meggyleves, sajtos sertés szelet, párolt zöldségköret (kukorica, sárgarépa, zöldborsó)
Uzsonna: gyümölcssaláta (banán, narancs, kivi)
Vacsora: mákos zsemle, májkrém, kígyóuborka, limonádé
7.nap
Reggeli: tejeskávé, sonkás tojásomlett, pirítós kenyér
Tízórai: gyümölcsjoghurt, Cerbona szelet
Ebéd: frankfurti leves, túrós palacsinta (2 db)
Uzsonna: tej, briós
Vacsora: gyümölcstea, barna kenyér, párizsi, margarin, jégcsapretek
Receptek
Burgonyafőzelék | |
Burgonya 250 g
Tejföl 50 ml Liszt 15 g Babérlevél Vöröshagyma Só Édes-nemes fűszerpaprika Olaj 5 ml |
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a főzővízbe babérlevelet és sót teszünk, majd elkezdjük főzni. Amikor megpuhult a burgonya, világos rántást készítünk kevés fűszerpaprikával ízesítve. A tejfölt hozzámelegítjük, és beletesszük a főzelékbe. |
Olasz csirkecomb | |
Csirkecomb 1db
Gomba 25 g Gépsonka 25 g Trappista sajt 25 g Paradicsompüré 10 g Olaj 3 ml Só Petrezselyemzöld Borsikafű |
A fűszerekkel megszórt csirkecombokat olajban megpirítjuk, és tepsibe tesszük. Meghintjük a külön megpárolt gombával, csíkokra vágott gépsonkával, paradicsompürével, reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 percig sütjük. |
Almával töltött vagdalt | |
Darált sertéshús 40 g
Darált marhahús 40 g Tojás 1/5 db Alma 20 g Olaj 4 ml Borsikafű |
A darált húsokat tojással, sóval, borsikafűvel összegyúrjuk, és olajjal vékonyan megkent alufóliára, téglalap alakban kiterítjük. Befedjük vékonyra szelt almakarikákkal, összegöngyöljük, sütőlapra téve megsütjük. A fóliából kibontva óvatosan felszeleteljük. |
Töltött kifli | |
Kifli 1 db
Margarin 15 g Párizsi 50 g Tej 50 ml Óvári sajt 20 g Petrezselyemzöld Só Mustár |
A félbevágott kiflik kiszedett belsejét tejbe áztatjuk. Elkészítjük a tölteléket: ledaráljuk a párizsit, összekeverjük a margarinnal, a beáztatott, kicsavart kiflik belsejével, a fele reszelt sajttal és az ízesítőanyagokkal. A kifliket megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és grillsütőben megsütjük. |
Masánszky rizs | |
Rizs 40 g
Tej 150 ml Porcukor 25 g Tojás 1 db Alma 40 g Margarin 4 g Vanília rúd Citrom |
A rizst vaníliás tejben feltesszük főni. Amikor már majdnem puha, ízesítjük a cukor felével. A tojás sárgáját kikeverjük a margarinnal, reszelt citromhéjjal, majd összekeverjük a langyos tejberizzsel. Reszelt almával és felvert tojásfehérjével összekeverjük, és sütőben megsütjük. |
Kapcsolódó cikkeink:
Forrás: Madarász Utcai Gyermekkórház és Babaszoba.hu