Baba

Erősítsd meg az immunrendszerét!

Ez az első tele a babának? Most kezdtétek a bölcsit? Tippjeinkkel nemcsak a baba egészségét, hanem az egész család fittségét is megőrizheted.
2013. Február 21.

Először náthás? Nem kell megijedni, hiszen előbb-utóbb minden gyerek találkozik a vírusokkal. Az persze nem mindegy, hogy betegségből betegségbe lábal, vagy pillanatok alatt leküzdi a kórokozókat. Sokat tehetsz azért, hogy megerősítsd az immunrendszerét, ügyelve a tisztaságra, a vitamindús táplálkozásra és a szabadban való mozgásra.

Menj ki a szabadba!

Tény, hogy minél több időt töltünk a friss levegőn, annál kevesebb esélyük van a kórokozóknak, vagy ha meg is betegszünk, hamarabb meggyógyulunk. Ne hagyj ki egyetlen napot se, hogy sétálj egy nagyot! A legkisebbek is nyugodtan eltölthetnek fél órát a csípős hidegben a meleg babakocsiban vagy anya kabátja alatt, a hordozóban. A nagyobbacskát rétegesen öltöztesd fel, és akkor se maradjatok otthon, ha kicsit szipog.

Aludjatok sokat!

Az egészség egyik kulcsa a jó alvás. Ez nemcsak a babákra, hanem az anyákra is vonatkozik, akik hajlamosak elfeledkezni erről a tételről. Ha a kicsi felkel éjszakánként, menj te is hamar ágyba, hogy minél többet tudj pihenni. A délutáni sziesztát is használd ki: alvásra. És sutba a szabályokkal, ha az úgy kényelmesebb, vedd magad mellé éjszaka a gyereket!

Ügyelj a higiéniára!

Gyakran moss kezet, és tanítsd meg erre a kicsit is! A vírusok könnyen terjednek, ezért kerüld a túlzsúfolt helyeket, különösen ha pici babád van. Kérd meg a rokonokat is, hogy csak makkegészségesen jöjjenek látogatóba. Ha mégis fertőzésveszélyes helyekre mész – mint például a gyerekrendelő –, tedd magad elé a könyököd. Hatásos védelmet nyújt.

Erősítsd meg az immunrendszerét!

Az Echinaceát is bevetheted

Az Echinacea (kasvirág) alapanyaggal készült készítmények erősítik az immunrendszert. Próbáld ki ezt a megoldást is annak érdekében, hogy kevesebbet nyomja a gyerek az ágyat a meghűléses, influenzás téli időszakban.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Egészségesen a bölcsiben, oviban is
  • Hogy altassam el?
  • Mit tegyek, ha túl korán ébred?