Baba

Így előzd meg az allergiát

A kutatási eredmények azt támasztják alá, hogy még az allergia kialakulása előtt néhány természetes és egyszerű módszerrel segítheted az immunrendszer egészséges kialakulását és működését.
2013. Május 28.

A szakértők szerint a kizárólag anyatejes táplálás az első félévben, majd a szopás melletti hozzátáplálás – különösen a gabonafélék esetében – támogatja a bélflóra és az immunrendszer kialakulását.

Az anyatejen keresztül találkozik a kisbaba minden összetevővel, amit az anya elfogyasztott, ez segíti a szervezetét a befogadásban. Megelőzésképpen nem kell törölni semmilyen élelmiszert az anya étrendjéből, ám érdemes figyelemmel kísérni a kicsi emésztését és bőrét.

Takarításnál, lakásfelújításnál, a babaszoba berendezésénél kerüld a vegyi anyagokat, mert kipárolgásuk folyamatosan terheli a szervezetet. Segít az orrod: aminek szaga van, az nem lesz jó a lakásba. Csak vizes alapú festékeket és természetes tisztítószereket használj. Szellőztess naponta többször negyedórán át, így a műanyag nyílászárók mellett elszaporodó gombaspóráktól is megszabadulsz. Dohányozni nemcsak a lakásban, hanem a teraszon és az autóban is tilos!

Háziállat maradhat, feltéve, ha még nem alakult ki vele szemben túlérzékenység. A kutya nem, a macska okozhat allergiás reakciót.

Egy kis kosz nem árt. Betegséggel, fertőzéssel küzdve épül fel a védekezőrendszer, ezért ha ezektől teljesen megóvjuk a gyereket, az immunrendszer kialakulást is ellehetetlenítjük.

Kapcsolódó cikkek:

Allergia – Mindent, amit tudni kell róla

Allergia ellen tartsunk macskát, kutyát?

A cumi lenne a kulcs az allergia megfékezésében?