Baba

Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának

Az esőerdős nyugtató pocakpárnát leginkább a 4 hónapos kislányom tesztelte, mert neki vannak problémái a hason fekvéssel.
2018. Május 28.
Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának

A pocakpárna elsődleges funkciója, hogy alátámassza a babák hasát, könnyebben tudják a fejüket emelgetni és megtartani, ezáltal érdekesebb legyen a körülöttük lévő világ, megszeressék a hason fekvést, ami a további mozgásfejlődésükhöz is elengedhetetlen.Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának

Mindemellett a párna rendkívül élénk színekkel és ábrákkal rendelkezik, ami már önmagában is hasznos arra, hogy a gyerekek figyelmét hosszú perceken keresztül lekösse az ember valamivel. Hozzá csatolható még két kis műanyag figura, ami használható akár önmagában, rágókaként is.Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

A párna belsejében található egy kivehető elektromos rész, ami zenélő és rezgő funkcióval van ellátva. A zenélő funkciót szerette a lányom, általában elvonta a figyelmét a számára kényelmetlen hason fekvésről. A párnát több héten keresztül – naponta többször – próbálgattuk és a lányom érdeklődni kezdett a körülötte lévő dolgok iránt, próbálta használni a kis izmait, a kezét. A párnára aggatott műanyag kis állatok sokszor felkeltették az érdeklődését és egészen közelről tanulmányozta őket.

Így azért kibírhatóbb a hason fekvés a babának

Mindent összevetve, az én tapasztalatom az volt, hogy a pocakpárna – a színes ábrái és a ráakasztható műanyag játék miatt is – mindenképpen egy figyelemfelkeltő játék és hasznos lehet olyan gyermekek számára, akiknek kihívás a hason fekvő pozíció és a fejecskéjük megtartása.

Szerző: Kókány-Tar Hajnalka (waitingfor.cafeblog.hu)

(A képen egy Fisher-Price pocakpárna látható.)

Kapcsolódó cikkeink a gyermek fejlődése témában: