Baba

Így éld túl a karácsonyi családi látogatást a babáddal

Akármennyire is cuki egy kisbaba, bizony stresszel is járhat az ünnepek alatt, amikor látogatóba indulsz a családtagokhoz. Aggodalomra semmi ok: kipróbált praktikák következnek, amivel túlélheted az utazást és a családi vacsorát is.
2017. December 20.
Így éld túl a karácsonyi családi látogatást a babáddal

Mindig vidd magaddal a kedvenc tárgyát

Bárhová és bármivel is utaztok, mindig vidd magaddal a baba kedvenc plüssét, kendőjét, rongyiját, játékát, stb. A zizegős, színes kis könyvecskét se hagyd otthon! És mindig legyen nálad víz és takaró is a kicsinek.

Tarts ki a meggyőződésed mellett!

Mindegy milyen finomságokkal akarják kínálni a gyereked és az is mindegy, ha megsértődnek, ha visszautasítod a cukros finomságokat, ha te úgy érzed, hogy egy kisbabának nincs szüksége ilyesmire. Bátran állj a sarkadra!

Aludni fontos a babának, segíts neki ebben!

A babák a kiszámítható helyzeteket kedvelik, a napi rutin nekik még nagyon fontos, ha tudják mi következik, elégedettek. Próbálj meg kiszámítható és stabil helyzetet teremteni akkor is, ha éppen nem a saját otthonotokban vagytok. Szükségük van a pihenésre, akkor is, ha épp ünnep van, és sok ember veszi körül.

Bababiztos környezet

Hiába vagytok máshol, ügyelned kell rá, hogy a baba biztonságban legyen. Ne várd el másoktól, hogy mindenre gondoljanak, csekkold le, hogy biztonságos-e a környezet: nem élesek-e az asztal sarkai, van-e lengőajtó, mi van a lépcsőkkel. Ha úgy ítéled meg, hogy egy szoba nem eléggé biztonságos, egyszerűen csak csukd be az ajtót és ne engedd be oda a gyereket.

Szoptass tovább vendégségben is

Otthon természetesen szoptatsz, de vendégségben kétségeid támadnak, hogy mit szólnak mások? Továbbra is szoptass úgy, ahogy nektek a legjobb. Még az is megtörténhet, hogy veled tart egy rokon és olyan dolgokról fogtok beszélgetni mialatt te szoptatsz, amire más körülmények között nem lett volna lehetőség.

Mindig mossanak kezet, akik a babával játszanak

Az egészen pici, alig pár hónapos babák még sérülékenyek, könnyebben elkaphatnak olyan vírusokat, amik náluk még veszélyesek is lehetnek. Természetes, hogy minden rokon fel akarja venni és babusgatni akarja, de nagyon fontos, hogy figyeljenek a higiéniára és mossanak kezet, mielőtt a babával érintkeznek.

(Cikk forrása itt)

Kapcsolódó cikkeink babás karácsony témában: