Baba

Ilyen valójában ikres anyának lenni

Ha röviden akarunk fogalmazni, elsőre mindenképpen sokkoló érzés azzal szembesülni, hogy nem egy, hanem rögtön két babát hordunk a szívünk alatt.
2017. Július 19.

Ikrekkel az élet

Ikreket szülni és nevelni dupla öröm, de ugyanakkor dupla kihívás és nehézség is. Na de mit jelent ez a mindennapi életben? Egy ikres anyuka elmesélte a blogs.babycenter.com-nak. Ha neked is ikreid vannak, feltétlenül olvass tovább!

Kíváncsi tekintetek

Ikrekkel terhesnek lenni azt jelenti, hatalmas a pocakod. De az igazi teher cipelése a szülés után jelentkezik, amikor egyszerre kell két csöppségre figyelned. Jobb, ha minél előbb elsajátítod a szemkontaktus elkerülésének művészetét, mert bizony minden kíváncsiskodó szempár rátok fog szegeződni, amikor az utcára léptek.

Magány

Valamiért nem elég, ha olyan édesanyákkal teremtesz kapcsolatot, akiknek egy babájuk van. Az ikres édesanyák teljesen mások, ők sokkal jobban megértik, milyen nehézségeken mész keresztül. Ha ikreket nevelsz, folyton fáradt és kimerült vagy, és hiába van veled két pici is, magányod hatalmas, amin csak az enyhíthet, ha megoszthatod az érzéseidet azokkal, akik ugyanazon mennek keresztül, mint te.

Eltökéltség

Ikreket szoptatni nem könnyű, talán sokan le is beszélnek róla épp emiatt. De jobb, ha inkább magadra hallgatsz és eltökélt anyává válsz. Nézz utána a neten, milyen szoptatási pózokat érdemes kipróbálnod. Lehet az ikreket akár egyszerre is szoptatni, úgyhogy semmiképp se add fel, ha anyatejjel szeretnéd őket táplálni.

Fájdalom

Ha több, mint egy gyermek lakik a pocakodban, teljesen mást élsz át a terhesség alatt. Sokkal erősebb a fájdalom, ami hol itt, hol ott jelentkezik, sokkal gyakoribb a gyomorégés, az émelygés, a rosszullét. És akkor a szülésről még nem is beszéltünk.

Diadal

A terhesség minden egyes betöltött hete hatalmas megkönnyebbülés és boldogság. Minden hét egy újabb mérföldkő, minden héttel egyre közelebb érsz a célhoz, amikor a kisbabáidat végre a karodban tarthatod. Megcsináltad. Te hoztad világra ezt a két csodálatos teremtményt. A maratoni terhesség után végre beértél a célba, kimerülten és diadalittasan. Ezt a földöntúli érzést senki nem veheti el tőled.

Elszigeteltség

Az ikerbabákkal nem könnyű az élet. Sokszor fogod azt érezni, hogy mindjárt kirakod őket a házból, mert nem bírod tovább. De aztán bírod és megtalálod a lelki békét, ami ahhoz kell, hogy erős maradj. Sokszor érzed majd magad elszigeteltnek, ha két kisbabával vagy otthon, főleg ha segítség nélkül. Ezért jó, ha megtalálod azt a módszert, ami segít, hogy észnél tudj maradni. Ha van egy kis szabadidőt, csinálj valami olyat, ami feltölt, jógázz, olvass, vegyél egy forró fürdőt.

Frusztráció

A gyerekesek tanácsokat adnak? Feleslegesen. Ők soha nem fogják megérteni, milyen érzés az ikrekkel. Azt mondják, aludj, amikor a babák is alszanak, na de ők nem tudják, hogy ha végre az egyik baba elalszik, 95%, hogy a másik épp akkor kezd el sikoltozni.

Választás

Mit csinálsz, ha egyszerre sírnak? Melyiküket látod el először? Választanod kell. Nézd meg, melyikük miért sír. Ki kezdte és miért? Kinek kakisabb a pelusa? Ki éhesebb? Kinek fájhat jobban? Nem hangzik túl jól, pedig van ennek jó oldala is: nem véletlenül türelmesebbek az ikrek felnőttként, megtanulták, hogy várniuk kell.

Hatékonyság

Nincs hatékonyabb egy olyan édesanyánál, akik ikreket nevel. Megtanulod használni az összes testrészedet. A kezeiden kívül a lábaid, a könyököd, az állad is folyamatosan használod pelenkázás, öltöztetés, etetés, cipekedés és egyensúlyozás közben.

Büszkeség

Ikreket szülni és nevelni a legönzetlenebb és legbátrabb cselekedet, amit csak tehet egy nő. Valahányszor ránézel a kisbabáid ujjacskáira vagy fülecskéire, eszedbe jut, milyen csodálatos dologra volt képes a tested. S bár sok dologról le kell mondanod miattuk, egy másodpercre sem fogod megbánni soha.

Kapcsolódó cikkek ikrek témában: