Baba

Repülés kicsikkel

Összeszedtük, mire figyelj, ha repülőzni fogtok a babával. Tervezz időben! Körültekintően válassz légitársaságot, mert eltérők lehetnek a szolgáltatásaik.

Jegyvásárlás

Két év alatti gyerekekaz alapár tíz százalékáért kapható csecsemőjeggyel utazhatnak a felnőtt ölében – egy felnőttel egy két év alatti gyerek, illetve a légitársaságok által biztosított babakosárban. További gyereknek, valamint a kettő és tizenkét év közötti gyerekeknek gyerekjegyet kell venni. Ennek ára a díjtételtől függ, általában az alapár hatvanhét százaléka.

Ülőhely

A csecsemőjegy külön ülőhelyre nem jogosít, a kicsi a felnőtt ölében ül. Ha két év alatti gyerek ül külön ülésen, a vele utazó felnőttnek kell számára CE vagy FAA minősítésű babaülést biztosítania. A gyerekkel utazók elsőként szállhatnak be, szükség szerint speciális (infant) biztonsági övet, takarót kapnak a kicsik.

Babakocsi

A fedélzetre egy-egy összecsukható babakocsit és autósülést vihet fel a szülő. Ezek szállítása díjmentes, csak akkor kell túlsúlydíjat fizetni, ha többről, illetve a súlyhatárt meghaladóról van szó. A repülőgép méreteitől és telítettségétől függően előfordul, hogy a babakocsit vagy az autósülést beszállás után a csomagtérbe teszik az alkalmazottak. Ilyenkor gondot fordítanak arra, hogy kiszálláskor a gép ajtajában vagy az érkezési repülőtér tranzitterületén minél előbb megkapják a szülők.

Cumisüveg, étkezés, pelenkázás

A fedélzetre legfeljebb 100 milliliteres, folyadékot tartalmazó edényt szabad vinni, személyenként összesen egyliternyit. Az út során szükséges gyógyszerekre, diabetikus termékekre, valamint bébiételekre nem vonatkozik korlátozó szabály. Melegítésre van lehetőség, a légiutas-kísérők segítenek ebben. Gyerekmenüt jegyváltáskor, illetve a gép indulása előtt legalább 24 órával kérhetünk.

Kapcsolódó cikkeink:

  • 5+1 tipp, hogy ne félj a repülőn
  • Földön vagy levegőben? – Utazás gyerekkel
  • 10 tipp – Így utazz nyaralni a gyerekkel!
  • Forrás: Kismama magazin