Baba

Szülő vagy szerető?

Kisgyermekkel vagy babával a hat hét eltelte után teljesen átalakul a napirendünk, így a párunkkal való intim együttlétet is nehezebben hozzuk össze. Ám a helyzet nem reménytelen.
2015. Március 09.

Együttléteinket ne korlátozzuk a hálószobára

A legtöbb pár a saját, közös ágyában szereti tölteni a meghitt órákat. Szükség törvényt bont alapon, kihasználhatjuk a napközben adódó lehetőségeket is. Szeretkezhetünk az autóban, a lakás más helységeiben, akár az irodában is. Számos felmérés bebizonyította, hogy a szokatlan helyeken töltött együttlét feltüzeli a vágyakat, beindítja a fantáziát így felpezsdíti szexuális életünket.

Értelmezzük újra

A szeretkezés nem feltétlenül csak a közösülést jelenti. Sok egyéb módja van annak, hogy jól érezzük magunkat együtt, akkor is, ha nincs időnk szenvedélyes órákat együtt tölteni. Ébren tarthatjuk a tüzet úgy is, ha elkapjuk párunkat egy szenvedélyes csókra vacsora előtt vagy mindenképpen hozzáérünk, ha elhaladunk mellette.

Áldásos alvásidő

Ha hétvégén mindketten otthon vagyunk és gyermekünk végre jól megérdemelt napközbeni alvásidejét tölti, mi nyugodtan foglaljuk el magunkat egymással . Természetesen, ha éppen ki vagyunk merülve, pihenjünk mi is, aztán újult erővel vethetjük bele magunkat az érzéki örömökbe. Fontos, hogy ne csak a házimunka töltse ki felszabaduló időnket, mert a mosás és a szennyes edények megvárnak. Gondoljunk magunkra is, töltődjünk fel párunk karjában.

Teremtsünk vágyfokozó hangulatot

Ha a baba végre elaludt, nyissunk ki egy palack finom bort, amiből lehet, hogy csak párunk ihat, ha még szoptatunk, de egy koccintás és némi gyertyafény meghozza a hangulatot. Szóbeli előjátékként felidézhetjük azokat a pikáns emlékeinket, amiket még a kicsi érkezése előtt együtt éltünk át. Ez segít átkapcsolni azt a bizonyos kapcsolót, szülőből újra szeretővé válunk.

Egy kis romantika, és egy jó bor: néha csak ennyi kell

Bébiszitter a háznál

Nem biztos, hogy a leginkább vágyfokozó megoldás, ha dátum szerint időzítjük a nagy összebújást, de kezdetnek megteszi. Adjunk a bébiszitternek egy kis esti munkát vagy hívjuk el valamelyik mamát gyerekvigyázónak és lépjünk le néhány órára otthonról. Próbálkozzunk először valami kisebb, de romantikus együttléttel, mint egy finom vacsora a kedvenc éttermünkben. Ha családi autónk van, a székek hátradöntésével kényelmes helyet csinálhatunk a “desszertnek”.

Nem tudunk mindig elvonulni

Ha arra várunk, hogy végre valaki más elviszi kisbabánkat sétálni vagy a lakás másik végében tartózkodhatunk hosszabb időre, lehet, hogy jó ideig nem lesz részünk intim percekben. Új szülőként gyorsan megtanulhatjuk, hogyan oldjuk meg az együttlétet a picivel egy szobában, amiben nincs semmi kivetni- vagy szégyellnivaló.

Csábítsuk el a párunkat

Fiatal szülőként általában nehezebben kerülünk romantikus hangulatba, át kell kapcsolnunk szülőből szeretővé. Ahhoz, hogy felizzanak a motorok, kezdő lépésként küldhetünk pikáns üzenetet párunknak, amivel beindíthatjuk a fantáziáját. Csábító, ha elvisszük a kicsiket otthonról, amíg párunkat hagyjuk pihenni. Az előjáték nem csupán közvetlenül szex előtt történhet, hanem akár egész nap.

Kezdeményezzünk szóban

Ha egy ideje nélkülöznünk kell az intim perceket , és ez frusztráló hatással van ránk, a legjobb, ha leülünk párunkkal beszélgetni erről. Próbáljuk meg elkerülni a lelkiismeret-furdalást okozó mondatokat, inkább beszéljünk arról, hogy mennyire hiányzik a csókja, ölelése, az egymáshoz simulás. Ki tudna ennek ellenállni?

Kapcsolódó cikkeink:

Mennyit vártál a szexre a szülés után?

Szex szülés után: hogy hangolódjak rá?