Baba

Szűz jegyű anya vagy? Ez a 6 dolog biztosan jellemző rád

Kiszámíthatóság, következetesség, tervezés – ezek biztosan jellemzők a Szűz csillagjegyű édesanyákra. Lássuk, mi még.
2023. Szeptember 13.
Anya gyerekkel a karján a konyhában
Kép: Getty Images

1. A Szűz anyák fontosnak tartják a következetességet és a kiszámíthatóságot a családjukban, így a gyereknevelésben is. Ez határozott kereteket jelent a gyerekeknek, ami kifejezetten jó dolog. Lássuk, milyen jellemzői vannak még a Szűz jegyű anyáknak.

2.. Jó kedélyűek. Fontos tulajdonság a jó kedv és a humor is. A Szűz anya kellemes légkört teremt otthon, jó mellette lenni, mert őszinte és vidám. Szinte baráti kapcsolatban is lehet a gyerekeivel.

3. A jó kedély mellett azonban a Szűz anya rendkívül kritikus is. Azokkal is, akik közel állnak hozzá, a szíve csücskét sem kíméli. Ez nem teszi mindig könnyebbé a hétköznapokat.

4. Őszinte. Ez csodás dolog, de a Szűz anyákra az is jellemző, hogy nem tesznek lakatot a szájukra, noha időnként jó lenne, ha elszámolnának tízig. Az azonnali közléskényszer és túlzott őszinteség párban áll az előző ponttal, a kritikussággal, ez a kombó pedig időnként megbántáshoz vezet.

5. Gyakorlatias szülő. Segítőkészek, szívesen (és jól) szerveznek. Mindegy miről van szó: napirendről, zsúrról, iskolai kirándulásról vagy családi nyaralásról. A gyakorlatiasság renddel is párosul a Szűz anyáknál, mindig minden rendezett, tiszta, a legapróbb részletekig rendben van.

6. Magas a mércéjük. Maguktól, de másoktól is sokat várnak el. Az átlagos szóba sem jöhet. Ez a perfekcionizmus azonban nyomasztó, főként, ha a gyerekek iskolai teljesítményéről van szó. Ráadásul ez egyfajta szigorral is társulhat. Ha kicsit időnként lazítani is tudnának a magas elvárásokon, az mindenkinek (nekik is!) jót tenne.