cukor
Tudjuk, mi a jó?
A nemzetközi házasságoknak többek között az is előnye, hogy a másik kultúra szemszögéből, kívülről is rálát az ember a sajátjára. Így aztán néhány bevett klisé, amely addig természetesnek, nyilvánvalónak tűnt, könnyedén megkérdőjeleződhet.A cukor igazi kalciumrabló
Az édes íz iránti vágy szinte velünk született tulajdonságunk: a magzatvíz és az anyatej is enyhén édeskés. Őrizzük meg ezt az eredeti állapotot, és ne fokozzuk azzal, hogy finomított cukor fogyasztásával egyre édesebb ízhez szoktatjuk a gyereket.Cukorból túl sok!
A háromévesek napi energiaszükséglete körülbelül 1100 kalória. Ennek mindössze tíz százaléka származhatna édességből az egészséges táplálkozás elvei szerint, négyévesek számára 145 kalória a napi édességmaximum, ez fajtától függően egy-két gombóc fagyi.Cukorfogyasztás
A Dél-Kaliforniai Fogorvosi Társaság számos vizsgálatot folytatott a cukorfogyasztás immunrendszerünkre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Ezek a tanulmányok kimutatták, hogy a cukorfogyasztás növekedésével csökken a fehérvérsejtek baktériumölő képessége.Elhízás
A szülő szíve akkor a legnyugodtabb, ha csemetéje az utolsó falatig megeszi, amit eléje raknak. Aztán egyszer csak ráébredünk: mintha kissé túllőttünk volna a célon!Immunerősítés a gyereknél
A közösségben eltöltött első évet legtöbbször egymást követő betegségek nehezítik meg. Ám éppen a kiállott betegségek révén erősödik a gyermek védekező rendszere, mely az évek során fokozatosan épül fel.Megédesítve
A köztudatban általában az az elképzelés uralkodik, hogy a kristálycukor az ismert vércukor anyagcserezavart okozó betegség, a diabetes mellitus, köznapi nyelven a cukorbaj egyik előidéző tényezője.